Reizen 2019

KVLV-leden genieten 50 euro korting!


Ierland

Het echte Ierland: natuur en Ierse tradities

Je reist naar het mysterieuze, eeuwig groene en Keltische Ierland en geniet van de vele facetten van het eiland. Na het dagelijkse ‘Irish breakfast’ trek je door prachtige landschappen, langs woeste kustlijnen, eeuwenoude steden en kloosterruïnes. Naast talrijke bekende plekken bezoek je ook onbekende schatten, waar zelden toeristen komen. De abdij en de kerkruïnes in Clonmacnoise, het desolate Connemara, de Aran Eilanden, de majestueuze Cliffs of Moher, de beroemde Ring of Kerry, het merkwaardige Rock of Cashel … Het echte Ierland: natuur en Ierse tradities!

Praktisch:

Periode: 17 tot 24 mei 2019
Prijs:

 • tweepersoonskamer: € 1945, € 1895 voor KVLV-leden
 • eenpersoonskamer: € 2335, € 2285 voor KVLV-leden

Programma: bekijk het programma
Inschrijven: voor 15/02/2019
Meer info: 016/24 38 35, kvlv@omniatravel.be, www.kvlv.omniatravel.be

 

 

 

Camino naar Muxia (VOLZET)

9-daagse staptocht voor vrouwen van Compostella over Finisterre naar Muxia

In hun zoektocht naar herbronning vatten velen de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella aan. Een buitenbeentje onder de camino’s is de Camino Finisterre die - in tegenstelling tot de andere camino’s - in Santiago de Compostella vertrekt. Deze weg wordt vooral belopen door pelgrims die al wat kilometers op de teller hebben staan en deze tocht naar het einde van de wereld er graag bijnemen. Wij stappen van Santiago de Compostella naar Muxía. De tocht wordt opgevat als een pelgrimstocht. We maken deel uit van de groep pelgrims die onderweg zijn. De hostels waarin we slapen liggen op de Camino. Ze zijn op pelgrims afgestemd en zijn vaak ontmoetingsplaatsen rond het avondmaal. Ieder draagt zijn eigen bagage.

Praktisch:

Periode: 17 tot 25 mei 2019
Prijs:

 • tweepersoonskamer: € 1060, € 1010 voor KVLV-leden
 • eenpersoonskamer: € 1215, € 1165 voor KVLV-leden

Programma: bekijk het programma
Meer info: 016/24 38 35, kvlv@omniatravel.be, www.kvlv.omniatravel.be

 

 

 

Krakau

Cultuurreis met een bezoek aan Auschwitz

Krakau is één van de oudste steden van Polen en was meer dan 5 eeuwen lang de hoofdstad. Nog steeds straalt de stad een zekere grandeur uit met talrijke koninklijke monumenten, kastelen, kathedralen, parken … Niet ver van Krakau ligt Oswiecim, beter bekend onder zijn Duitse naam: Auschwitz. Ongeveer 75 jaar nadat de Russen Auschwitz bevrijd hebben, treden we in de voetsporen van de kampbewoners. Een beklijvend bezoek dat nog lang blijft nazinderen.

Praktisch:

Periode: 7 tot 10 juli 2019
Prijs:

 • tweepersoonskamer: € 780, € 730 voor KVLV-leden
 • eenpersoonskamer: € 870, € 820 voor KVLV-leden

Programma: bekijk het programma
Inschrijven: voor 01/05/2019
Meer info: 016/24 38 35, kvlv@omniatravel.be, www.kvlv.omniatravel.be

 

 

 

Slovenië (VOLZET)

6-daagse landbouwreis voor Agra-vrouwen

Het best bewaarde geheim van Europa! Slovenië is één van de kleinste landen van Europa en heel dun bevolkt (nog geen 2 miljoen inwoners). Doordat Slovenië zoveel buurlanden - het grenst aan Oostenrijk, Italië, Kroatië en Hongarije - is het landschap enorm gevarieerd. En omdat Slovenië zo klein is, kun je op korte tijd heel veel zien.

Praktisch:

Periode: 21 tot 26 juli 2019
Prijs:

 • tweepersoonskamer: € 1585, € 1535 voor KVLV-leden
 • eenpersoonskamer: € 1919, € 1869 voor KVLV-leden

Programma: bekijk het programma
Inschrijven: voor 01/04/2019
Meer info: 016/24 38 35, kvlv@omniatravel.be, www.kvlv.omniatravel.be

 

 

 

Münsterland

Fietsen in en rond de Duitse stad Münster

Het Münsterland is een dichtbij reisbestemming, in het noorden van Westfalen. Dat is maar 140 km van Keulen en via de autosnelweg komt men er in geen tijd. Het is een vrij vlak parklandschap waar fietsen een vanzelfsprekendheid is. Dat weten ook de toeristische autoriteiten van Münsterland, want zij hebben een uitstekend bewegwijzerd fietspadennet met themaroutes ontworpen.

De stad Münster is het centrum van de regio met vele monumentale gebouwen, waaronder de Dom en het huis van de Vrede van Münster in 1648, maar we komen hier vooral voor het schitterende en zeer afwisselende landschap. We fietsen langs de vele waterburchten, kastelen en landhuizen die het Münsterland rijk is en ontdekken verborgen juweeltjes zoals het Schloss Nordkirchen met de prachtige tuinen, de unieke middeleeuwse Wasserburg, Visschering en het vroegbarokke Schloss Westerwinkel. Ook de natuur komt volop aan bod met o.a. de route langs het sterk meanderende riviertje de Werse en het uitgestrekte Naturschutzgebiet die Davert.

Om voluit te genieten van de fietsregio Münsterland logeren wij in uitstekende driesterrenhotels in Ascheberg en Rinkerode.

Praktisch:

Periode: 19 tot 24 augustus 2019
Prijs:

 • tweepersoonskamer: € 975, € 925 voor KVLV-leden
 • eenpersoonskamer: € 1050, € 1000 voor KVLV-leden

Programma: bekijk het programma
Inschrijven: voor 15/01/2019
Meer info: 016/24 38 35, kvlv@omniatravel.be, www.kvlv.omniatravel.be

 

 

 

Emilia Romagna (Noord-Italië)

Cultuurreis met heerlijke Italiaanse specialiteiten

Emilia-Romagna is een heel grote regio in het noorden van Italië. De hoofdstad van Emilia-Romagna is Bologna. De kustlijn ligt aan de Adriatische Zee, waar veel bekende badplaatsen liggen. In het noorden van de regio stroomt de rivier de Po. Meer dan de helft van deze regio hoort bij de Povlakte wat inhoudt dat het één van de vlakste regio’s is in heel Italië. Verder is de regio Emilia-Romagna erg geliefd bij kunstliefhebbers en voor de keuken, o.a door de herkomst van de Parma-ham.

Praktisch:

Periode: 2 tot 6 september 2019
Prijs:

 • tweepersoonskamer: € 1420, € 1370 voor KVLV-leden
 • eenpersoonskamer: € 1535, € 1485 voor KVLV-leden

Programma: bekijk het programma
Inschrijven: voor 01/05/2019
Meer info: 016/24 38 35, kvlv@omniatravel.be, www.kvlv.omniatravel.be

 

 

 

Camino naar Compostella

13-daagse staptocht voor vrouwen van Astorga naar Compostella

Veel mensen dromen ervan ooit als pelgrim op stap te gaan naar Compostella. Maar om allerlei redenen ontbreekt de tijd om van thuis uit of vanaf de Pyreneeën te vertrekken. Toch blijft de droom leven. Deze tocht biedt de kans die droom voor een stukje waar te maken door de laatste 250 kilometer van de Camino Francés als pelgrim af te leggen. We vertrekken van Astorga, een historische plaats op de Camino, om 20 à 30 kilometer per dag te stappen. De hostels waarin we slapen, liggen op de Camino. Ze zijn op pelgrims afgestemd en er zijn vaak ontmoetingsplaatsen rond het avondmaal. Ieder draagt zijn eigen bagage. Na 11 dagen stappen bereiken we Santiago, doel en eindpunt van de tocht.

Praktisch:

Periode: 7 tot 19 september 2019

 • tweepersoonskamer: € 1418, € 1368 voor KVLV-leden
 • eenpersoonskamer: € 1699, € 1649 voor KVLV-leden

Programma: bekijk het programma
Meer info: 016/24 38 35, kvlv@omniatravel.be, www.kvlv.omniatravel.be

 

 

 

India zoals het is (Calcutta)

Inleefreis voor vrouwen

Deze reis met diepgang, neemt ons mee in de kleurrijke lokale cultuur van het ongerepte en nog onbekende West-Bengaal, India.

Dit oostelijk deel van India is de plaats waar ‘Oost en West elkaar ontmoeten’. Een mooie mix van authentieke, traditionele oude Indische kunst en cultuur met westerse invloed vanuit het kolonialisme. Prachtige natuur met theeplantages en mangroves waarin we mooie wandelingen maken. We genieten vooral.

Deze reis neemt ons mee naar de spectaculaire omgeving van de besneeuwde Himalaya waar we proeven van de fijnste thee in de schilderachtige heuvels van Darjeeling. We wandelen door theeplantages en brengen er een bezoek aan een boeddhistisch klooster.

Kolkata (Calcutta) het intellectuele, culturele hart van India prikkelt al onze zintuigen. We vinden er zoveel verschillende invloeden. Kolkata is een eclectische mix op alle vlak. We bezoeken het tehuis van Moeder Teresa en lopen in de voetsporen van de Nobelprijswinnaar Tagore. We treden in het voetspoor van Alexandra David Neel en ontmoeten de kunstminnende gemeenschap van Kolkata.

Op deze mindfull reis maken we kennis met vele ongekende Indische smaken.

In Sunderban zal de zoete honing onze smaakpupillen strelen terwijl we op zoek gaan naar de tijger tussen de mangroves. Met de boot varen we door een groot natuurpark gelegen aan de grens met Bangladesh. Deze reis is een ontdekkingstocht naar een stukje onbekend en toch op en top Indisch India.

Praktisch:

Periode: 2 tot 11 november 2019
Prijs: € 1640, € 1590 voor KVLV-leden - vluchten niet inbegrepen!
Programma: bekijk het programma
Inschrijven: ten laatste op 21/09/2019
Meer info: 0484/39 74 89, formosa@anubhuti.be

 

 

 

De Himalaya zoals het is (Nepal)

Inleefreis voor vrouwen

Deze reis biedt je een authentieke beleving van de cultuur in Nepal in al haar facetten.

De opzet van deze reis is een verbinding tot stand te brengen tussen reizen doorheen de Himalaya en contact maken met een andere cultuur.

Als we buiten de stad in de bergen verblijven, beginnen we de dag met yoga. Na een verkwikkend ontbijt volgen we les bij de gerenommeerde Lama Ven Ang Losang of genieten rustig van de schitterende omgeving. We wandelen langs de rand van de Kathmandu-vallei en kijken uit over brede panorama’s van besneeuwde toppen van onder meer het Everest-massief. We trekken door charmante dorpen waar het Nepalese leven-van-alledag zich afspeelt en maken door inspirerende ontmoetingen kennis met de lokale bevolking.

We hebben oog voor de Nepalese cultuur. De Kathmandu-vallei herbergt naast de hoofdstad Kathmandu ook de voormalige koninklijke steden Patan en Bhaktapur. De vallei, Werelderfgoed sinds 1979, telt een honderdtal monumenten, waaronder hindoeïstische en boeddhistische pelgrimsoorden.

Praktisch:

Periode: 11 tot 20 november 2019
Prijs: € 1495, € 1445 voor KVLV-leden - vluchten niet inbegrepen!
Programma: bekijk het programma
Inschrijven: ten laatste op 21/09/2019
Meer info: 0484/39 74 89, formosa@anubhuti.be