Acties

Activiteiten duurzaam organiseren

KVLV, Vrouwen met vaart wil als grootste vrouwenorganisatie van Vlaanderen een rol spelen in de weg naar een duurzame(re) en rechtvaardige samenleving. Zodat iedereen voldoende heeft om kwalitatief te leven, met respect voor de grenzen van de planeet. We organiseren heel wat duurzame activiteiten en acties en toetsen grote evenementen af aan de ‘duurzame checklist voor evenementen’.

 

 

 

 

 

KVLV-ShareFairs

Meimaand is deelmaand! KVLV, Vrouwen met vaart palmt voor het derde jaar op rij het platteland in met de ShareFair-campagne. Maar liefst 142 KVLV-groepen organiseren een ShareFair. Zin om ook te delen, te ruilen, weg te geven, te swishen, te proeven van een potluckdiner of te kuieren op een weggeefplein? Kom de sfeer opsnuiven en zoek een ShareFair in jouw buurt op kvlv.be/sharefair. Jij komt toch ook?!

 

 

 

  

 

Lang leve elektro

Elektrische apparaten gaan te snel stuk en belanden vaak te snel op de afvalberg. Het is lastig en duur om ze te repareren of om vervangende onderdelen te vinden. Soms kunnen ze helemaal niet gerepareerd worden. Defecte apparaten zijn een ergernis voor de consument.
Met de actie ‘Lang leve elektro!’ willen we aantonen dat het ook anders kan. We gaan op zoek naar langlevend toestellen die al jaren goede diensten bewijzen of al verschillende reparaties doorstonden. In 2017 organiseren KVLV-groepen deze wedstrijd in de plaatselijke afdeling.

 

 

 

 

Starten met een deeltuin

 

Ben je op zoek naar een tuin om zelf groenten te kweken of om in te ontspannen? Of heb je een tuin, maar heb je te weinig tijd om hem te onderhouden? Ontdek praktische tips, advies en afspraken om te starten met een deeltuin.

  

 

 

 

 

Trouwen of samenwonen:
keuze met gevolgen

 

Liefde en geld is een complexe combinatie. Het pad loopt langs samenwonen, trouwen, een gezamenlijke portemonnee of niet, erfrecht, afstamming, onderhoudsgeld,… Ontdek alle voor- en nadelen van trouwen en samenwonen. Download de brochure.

 

 

 

 

40 dagen geven40 dagen geven

 

Doe mee met het traject van '40 dagen geven'! Maak elke dag iemand blij van woensdag 10 februari tot zaterdag 26 maart 2016. En ontdek hoe elke dag iets geven je leven kan veranderen.