Bezoek onze andere websites

Zo gemaakt !

IN WOORD EN BEELD

Over al die creatieve dingen die ons leven uitdagend maken.

18
Women@Work: klustips laminaat

Zin om te leren klussen? Mis dan zeker Women@Work niet, het leukste klusevenement, alleen voor vrouwen. Alvast enkele klustips om laminaat te leggen.

1. Laat laminaat minstens 48 uur acclimatiseren in de ruimte waar je hem wilt leggen bij een temperatuur van minimaal 18 °C. Leg de pakken horizontaal neer, in het midden van de ruimte en laat de lamellen in de verpakking (nog niet opensnijden).  Stapel de pakken kruislings zodat er lucht tussen kan circuleren.

2. Licht kleurverschil tussen lamellen uit verschillende verpakkingen is mogelijk. Gebruik de lamellen uit verschillende verpakkingen daarom door elkaar.

3. Gebruik je een handzaag (met fijne tanden), leg de decoratieve zijde dan naar de zaag gekeerd. Werk je met een cirkel- of decoupeerzaag (er zijn speciale laminaatzaagjes op de markt)? Leg de decoratieve kant dan naar beneden.

4. Veel last van splinters tijdens het zagen? Plak de zaagsnede af met schilderstape en zaag door de tape. Je zal het verschil meteen merken: minder splinters en mooiere zaagkanten.

5. Zaag altijd aan de kant die tegen de muur komt te zitten. De gezaagde kanten zullen op die manier meestal onder een plint verdwijnen.

 

Copyright foto Seier + Seier

 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in:

Welkom

Speciaal voor jou brengen we inspiratie, informatie en tips om zelf creatief aan de slag te gaan. We zoeken graag een oplossing voor je creatieve vragen en zijn heel blij met creatieve suggesties

 

Zin om samen met anderen creatief te zijn? Kijk voor een KVLV-cursus in je buurt op www.kvlv.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoeken

KVLV-Vrouwen met vaart - Gebruiksverklaring