Bezoek onze andere websites

Zo gemaakt !

IN WOORD EN BEELD

Over al die creatieve dingen die ons leven uitdagend maken.

04
Women@Work: klustips boren

Zin om te leren klussen? Mis dan zeker Women@Work niet, het leukste klusevenement, alleen voor vrouwen. Alvast enkele klustips over boren.

1. Wil je iets ophangen met een schroef, dan is het een hele kunst om de schroeven op de juiste plaats in de muur te draaien. Een dotje tandpasta kan wonderen doen. Doe een dot tandpasta op de achterkant van het voorwerp dat je wilt ophangen. Hou even tegen de muur op de plaats waar je het voorwerp wil hangen en je weet precies waar je de schroeven kan boren.

2. Wil je in een tegel boren? Plak dan twee stukjes tape kruislings over elkaar op de plaats waar je wilt boren en boor precies in het midden van de twee stukjes tape. De kans dat je tegel barst is meteen een stuk kleiner.

3. Laat je niet verleiden om te boren in de voeg tussen de tegels omdat dat makkelijker lijkt. Na een tijdje zit je schroef weer los en kun je opnieuw beginnen.

4. Een gat boren voor een plug? Hou de plug naast de boor en teken met een marker een lijntje op je boor zodat je precies weet hoever je mag boren. Je kunt hiervoor ook een stukje tape gebruiken. Voordeel: de tape kun je achteraf gewoon verwijderen.

5. Wil je een tweede gat loodrecht onder het eerste gat boren? Laat een touwtje met iets zwaars aan van het eerste gat naar beneden hangen en het lukt vanzelf.

6. Een hekel aan boorstof? Altijd handig als iemand met de stofzuiger onder je boorgat komt staan. Geen hulp in de buurt? Hang dan een koffiefilterzakje  of een envelop onder de plek waar je een gat wil boren.

 

Copyright foto Samuel M. Livingston

 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in:

Welkom

Speciaal voor jou brengen we inspiratie, informatie en tips om zelf creatief aan de slag te gaan. We zoeken graag een oplossing voor je creatieve vragen en zijn heel blij met creatieve suggesties

 

Zin om samen met anderen creatief te zijn? Kijk voor een KVLV-cursus in je buurt op www.kvlv.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoeken

KVLV-Vrouwen met vaart - Gebruiksverklaring