Bezoek onze andere websites

Zo gemaakt !

IN WOORD EN BEELD

Over al die creatieve dingen die ons leven uitdagend maken.

10
Women@Work: klustips schilderen

Zin om te leren klussen? Mis dan zeker Women@Work niet, het leukste klusevenement, alleen voor vrouwen. KVLV en Technopolis nodigen je uit op 29 augustus 2014 vanaf 17 u in Technopolis. Mis het niet!

Alvast enkele klustips voor wie niet kan wachten tot 29 augustus of dringend wil beginnen schilderen:

1. Verf die je al een tijdje bewaart, kun jij na goed oproeren wellicht nog gebruiken. Zitten er toch velletjes of klonters in? Giet de verf door een nylonkous en de verf is opnieuw gebruiksklaar.

2. Het is snel gebeurd: je wrijft je verfkwast langs de rand van je verfblik om lekken te voorkomen, maar voor je het weet, zit de rand van het verfblik vol verf en sluit je blik niet meer goed af. Twee tips om dat te voorkomen:

  • Vouw een stukje aluminiumfolie rond de rand van het verfblik. Deze folie kun je na het schilderen makkelijk weer verwijderen, met een schone rand als resultaat.
  • Span een elastiek verticaal over het blik. Gebruik deze elastiek om je kwast ‘lekvrij’ te maken.

3. Geen zin om je schildersbakje schoon te maken? Wikkel het dan in aluminium- of plasticfolie. Na het schilderen verwijder je gewoon het beschermlaagje en is je bakje weer schoon.

4. Schilderen rond scharnieren? Plak het scharnier af met schilderstape en snij de overtollige tape met een scherp mesje netjes rond het scharnier weg.

5. Schilderstape is niet altijd makkelijk te verwijderen. Wanneer je de tape verwarmt met een haardroger, dan komt de tape makkelijker los doordat de lijm zachter wordt.

 

Copyright foto Ames247

 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in:

Welkom

Speciaal voor jou brengen we inspiratie, informatie en tips om zelf creatief aan de slag te gaan. We zoeken graag een oplossing voor je creatieve vragen en zijn heel blij met creatieve suggesties

 

Zin om samen met anderen creatief te zijn? Kijk voor een KVLV-cursus in je buurt op www.kvlv.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoeken

KVLV-Vrouwen met vaart - Gebruiksverklaring