Bezoek onze andere websites

Zo gemaakt !

IN WOORD EN BEELD

Over al die creatieve dingen die ons leven uitdagend maken.

17
Go Belgium, go!

... of hoe je de voetbalgekte overleeft.

Ben jij een hevige voetbalfan, of net niet? Wij supporteren voor onze nationale ploeg de Rode Duivels! Maar niet zonder een brei-of haakwerk in de aanslag!

Haak deze happy flower granny square in de nationale kleuren en je hebt leuke onderzetters om te gebruiken tijdens de voetbalmatch. Haak je er meer dan kun je er een vlaggenwimpel, kussen of dekentje van maken.

Dit heb je nodig

haakkatoen Schachenmayr Original Catania of Katia Capri rood, geel en zwart, haaknaald nr. 2,5 à 3,5, schaar, maasnaald

Zo haak je de granny square

  • Zet op met 5 l (lossen) en geel garen. Sluit de toer met 1 hv (halve vaste) in de 1e l. Of begin met een magische ring.
  • 1e toer: Haak 3 l en 11 stk (stokjes) in de cirkel. Sluit de toer met 1 hv in de 3e l.
  • 2e toer: Haak 1 hv (halve vasten) tot in het boogje. Haak 3 l, 1 stk tussen de stk van de vorige toer en 1 l - *2 stk tussen de volgende stk van de vorige toer, 1 l* - herh van * tot * tot einde toer - sluit de toer met 1 hv in de 3e l.
  • 3e toer: Haak 2 hv  tot in het boogje. Haak 3 l, 1 stk in het boogje van de vorige toer, 2 l - *2 stk in het boogje van de vorige toer, 2 l* - herh van * tot * tot einde toer - sluit de toer met 1 hv in de 3e l.
  • 4e toer: Haak 2 hv tot in het boogje. Haak 3 l, 2 stk in het boogje van de vorige toer, 2 l - *3 stk in het boogje van de vorige toer, 2 l* - herh van * tot * tot einde toer - sluit de toer met 1 hv in de 3e l. Hecht de gele draad af.
  • 5e toer: Hecht de rode draad aan in het 1e boogje van de vorige toer. 3 l, 2 stk in het boogje van de vorige toer, 2 l - 3 dstk (dubbele stokjes), 3 l en 3 dst in het volgende boogje (hoek) - 2 l - *3 stk in het volgende boogje, 2 l - 3 stk in het volgende boogje, 2 l - 3 dst, 3 l en 3 dstk in het volgende boogje (hoek), 2 l* - herh van * tot * tot einde toer - eindig met 3 stk in het volgende boogje, 2 l - sluit de toer met 1 hv in de 3e l.
  • 6e toer: Haak 3 hv tot in het boogje. Haak 3 l, 2 stk in het boogje, 2 l - 3 stk, 3 l en 3 stk in het boogje op de hoek - 2 l - *3 x (3 stk in het volgende boogje, 2 l) - 3 stk, 3 l en  3 stk in het boogje op de hoek - 2 l* - herh van * tot * tot einde toer - eindig met 2 x (3 stk in het volgende boogje, 2 l) - sluit de toer met 1 hv in de 3e l. Hecht de rode draad af.
  • 7e toer: Hecht de zwarte draad aan in het laatste boogje van de vorige toer. Haak 3 l, 2 stk in het boogje, 2 l - 3 stk in het volgende boogje, 2 l - 3 stk, 3 l en 3 stk in het boogje op de hoek - 2 l - * 4 x (3 stk in het volgende boogje, 2 l) - 3 stk, 3 l en 3 stk in het boogje op de hoek - 2 l* - herh van * tot * tot einde toer - eindig met 2 x (3 stk in het volgende boogje, 2 l) - sluit de toer met 1 hv in de 3e l. Hecht de zwarte draad af.
  • Stof de losse draadjes in.

 Realisatie: Christine Van Soom

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in:

Welkom

Speciaal voor jou brengen we inspiratie, informatie en tips om zelf creatief aan de slag te gaan. We zoeken graag een oplossing voor je creatieve vragen en zijn heel blij met creatieve suggesties

 

Zin om samen met anderen creatief te zijn? Kijk voor een KVLV-cursus in je buurt op www.kvlv.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoeken

KVLV-Vrouwen met vaart - Gebruiksverklaring