Bezoek onze andere websites

Zo gemaakt !

IN WOORD EN BEELD

Over al die creatieve dingen die ons leven uitdagend maken.

02
Pimp eens een oud kastje met papier

Een beetje schrik om met verf te werken? Hier is de oplossing: gebruik papier om een oud meubeltje een heel andere look te geven.

Dit heb je nodig

oud meubel, stevig papier bv. lokta vegetals, fijn schuurpapier, behangsellijm en lijmborstel, eventueel tamponneerborstel

  

Zo pimp je het meubel

  • Schuur het meubel met schuurpapier. Was af en laat drogen.
  • Knip het papier in stukjes van 3 cm op 3 cm of groter al naargelang de grootte van het meubel om de ondergrond te beplakken.
  • Lijm het meubel dun in.
  • Leg het papier op de lijm en ga langs de bovenkant met de lijmborstel over het papier. Goed gladstrijken. Bij meubels met reliëf het papier goed tot in de hoeken duwen en vastlijmen zodat het reliëf mooi zichtbaar blijft. Handig om dit klaar te krijgen is een tamponneerborsteltje.
  • Goed laten drogen!

  

Tip

Op de ondergrond kun je indien gewenst nog motieven in een andere kleur lijmen. Je kunt het meubel volledig of gedeeltelijk met papier opfrissen. 

De ideeën komen uit Zo gemaakt! Zin om samen met vriendinnen te pimpen met papier? Kijk voor een workshop in je buurt op onze website. 

Foto's: Veronique De Walsche, Artifix

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in:

Welkom

Speciaal voor jou brengen we inspiratie, informatie en tips om zelf creatief aan de slag te gaan. We zoeken graag een oplossing voor je creatieve vragen en zijn heel blij met creatieve suggesties

 

Zin om samen met anderen creatief te zijn? Kijk voor een KVLV-cursus in je buurt op www.kvlv.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoeken

KVLV-Vrouwen met vaart - Gebruiksverklaring