Bezoek onze andere websites

Zo gemaakt !

IN WOORD EN BEELD

Over al die creatieve dingen die ons leven uitdagend maken.

26
Floralia Brussel

Beleef de bloemrijkste lente op de voorjaarsbloemententoonstelling in het park van het Kasteel Groot-Bijgaarden. 

Zoals ieder jaar plantten vakspecialisten meer dan ėėn miljoen tulpen, hyacinten, narcissen, muscaris en andere bolgewassen onder de eeuwenoude bomen van het 14 hectare grote park. Dit garandeert in het voorjaar een buitengewoon schouwspel van natuurpracht. Bewonder 300 verschillende soorten tulpen, 28 soorten hyacinten en 80 soorten narcissen.

Ontdek in de grote serre van duizend vierkante meter een binnentuin met bloemperken en arrangementen van snijbloemen. Wie arrangeur Hans Danko aan het werk wil zien, komt best langs op vrijdag. Danko en zijn ploeg arrangeren liefst tienduizend snijbloemen in meer dan 150 verschillende bloemstukken. In de kapel zie je een adembenemende expositie van orchideeën en de wereldberoemde Vanda’s van Anco. 

Zin om deze kleurenpracht te bekijken? We geven 5 duokaarten weg. Laat ons via het deelnameformulier weten van welke voorjaarsbloemen jij het meest geniet. We trekken er 5 leuke reacties uit. De winnaars verwittigen we persoonlijk en kunnen hun duokaart afhalen aan de kassa van het evenement.

Wat? Floralia Brussel

Waar? Kasteel van Groot-Bijgaarden, Isidoor Van Beverenstraat 5, 1702 Groot-Bijgaarden

Wanneer? van 4 april tot en met 8 mei 2014.

Praktisch

Reacties

# Sabine
vrijdag 28 maart 2014 0:36
Tulpen,paaslelies,hyacinten, de bloesems,violetjes,krokussen,madeliefjes,sneeuwklokjes,de magnolia,primula's......ik geniet van ALLE voorjaarsbloemen,daar kan ik echt niet uit kiezen..ze zien er allemaal even schitterend uit na de donkere wintermaanden!!!!!
# Nicole
maandag 31 maart 2014 17:44
Het meest geniet ik van hyacinten omdat die het lentegevoel in me teweeg brengen, dat komt door de heerlijke kleuren en geuren, mmmm!
# Sonia
maandag 31 maart 2014 17:49
Ik geniet het meest van de vele narcissen overal in de bloemperken in het binnen rijden van Middelkerke . Het is precies een gele zee !!
# Veerle
maandag 31 maart 2014 17:52
We hebben in onze tuin rozig paarse sterhyacinten die verwilderen en die vind ik echt heel mooi !
# Adelheid
maandag 31 maart 2014 17:53
Narcissen, ik geraak niet uitgekeken op al die verschillende soorten kleuren en vormen ...
# Erna
maandag 31 maart 2014 17:55
Elk bloemetje fasineert mij: die kleuren pracht ieder kleurtje! En ieder bloemetje heeft iets... ook elk jaar in september de bloemen pracht in hoogstraten.
# Zo gemaakt!
maandag 31 maart 2014 18:58
Een uitstapje naar de bloemrijkste lente in het park van het Kasteel Groot-Bijgaarden.

Zij zijn de gelukkigen:
1. Degeetere Ann
2. De cock Sabine
3. Verscheure Nicole
4. Vanhercke Sonia
5. Roosens Veerle

Zij kunnen hun duokaart afhalen aan de kassa van het evenement.

Proficiat aan de winnaars!
# Hilde
donderdag 3 april 2014 21:04
Lente = Primula's (maar alleen gele en witte) ! Zo heerlijk ruiken en als je ze goed verzorgt blijven ze heerlijk lang mooi ...
# Diane
donderdag 3 april 2014 21:07
: Guitige Narcissen die lang blijven staan in een pot op mijn terras Muscari met z'n mooie blauwe bloempjes krocus in alle kleuren want die vind je nog jaren later overal staan Tulpen maar dan van die speciale soorten Alle soorten lelies,moeilijker in een plantenbak want er komen altijd beestjes(torren) in bij mij!
# Sonja
donderdag 3 april 2014 21:09
Ik hou van vele voorjaarsbloemen, maar van tulpen geniet ik het meest ! Zij bestaan in zovele kleuren en vormen, die allemaal te bewonderen zijn in Groot Bijgaarden.Het was echt genieten !
# Susy
vrijdag 16 mei 2014 22:44
Wij, de kvlv van Werchter, zijn de Floralia gaan bezoeken op zaterdag 5 april'14 en het was prachtig. Wij hebben er met een gids door gestapt. Prima uitleg gekregen en je wist niet waar je eerst moest kijken. Wij hadden ook wel prachtig weer en de bloemen stonden ook op hun mooiste.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in:

Welkom

Speciaal voor jou brengen we inspiratie, informatie en tips om zelf creatief aan de slag te gaan. We zoeken graag een oplossing voor je creatieve vragen en zijn heel blij met creatieve suggesties

 

Zin om samen met anderen creatief te zijn? Kijk voor een KVLV-cursus in je buurt op www.kvlv.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoeken

KVLV-Vrouwen met vaart - Gebruiksverklaring