Bezoek onze andere websites

Zo gemaakt !

IN WOORD EN BEELD

Over al die creatieve dingen die ons leven uitdagend maken.

27
Welke breinaalden kies je?

Martine wil een muts breien en vraagt zich af of dit met hele dikke breinaalden gaat.

Een muts kun je breien  met eender welke breinaalden mits de dikte van de breinaalden is aangepast aan de dikte van de draad waarmee je breit. Het effect zal natuurlijke heel anders zijn dan wanneer je dunner garen en dunne naalden gebruikt.

Tip: Om een warme, stevige muts te bekomen neem je breinaalden met een nummer lager dan op het garenetiket staat vermeld. Voor een sjaal mag dit dan weer een nummer hoger zijn omdat die soepel rond de hals mag vallen.

Met dunne breinaalden en fijne draad ga je een fijn breiwerk bekomen, met dikke breinaalden en dik garen zal het breiwerk er robuuster en grover uitzien. Brei eerst een proeflapje om het resultaat te zien!

Hebben jullie nog andere tips voor Martine?

Foto's: Heikki Verdurme

Reacties

# Rita
vrijdag 31 januari 2014 5:40
Hallo,

In Oeselgem houden wij een brei café, 5 bijeenkomsten. Maar bij gebrek aan een café, houden wij het bij mij thuis in de namiddag en gezellig rond de koffie. Dinsdag 4 februari is de eerste les. Onze begeleidster zegt dat je de mooiste resultaten hebt voor sjaal en muts met naalden nr 5, wij gaan dit uitproberen!!

Rita
# anna basemans
dinsdag 23 september 2014 7:25
Hallo,
Ik ben op zoek naar breinaalden die minimaal 5 cm dik in doorsnede zijn.
Weet iemand waar ik die kan kopen?
Dank u wel,
Anna.
#
dinsdag 23 september 2014 19:19
@ Anna

Zulke dikke breinaalden ga je niet vinden in de handwerkzaak. Wij maakten er zelf van bezemstelen maar die zijn natuurlijk nog geen 5 cm in doorsnede! Je kunt ze zelf maken van afsluitingspalen maar dan zijn ze wel erg zwaar om te hanteren.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in:

Welkom

Speciaal voor jou brengen we inspiratie, informatie en tips om zelf creatief aan de slag te gaan. We zoeken graag een oplossing voor je creatieve vragen en zijn heel blij met creatieve suggesties

 

Zin om samen met anderen creatief te zijn? Kijk voor een KVLV-cursus in je buurt op www.kvlv.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoeken

KVLV-Vrouwen met vaart - Gebruiksverklaring