Bezoek onze andere websites

Zo gemaakt !

IN WOORD EN BEELD

Over al die creatieve dingen die ons leven uitdagend maken.

17
The art of the brick

The art of the brick is een kunsttentoonstelling die uniek is in haar soort. De Beurs van Brussel toont in een 1300 m² grote ruimte 76 grandioze en fascinerende kunstwerken. Allemaal ontworpen door de Amerikaanse kunstenaar Nathan Sawaya met ruim 1 miljoen LEGO® blokjes!

Voor jong en oud vormen de reële of fictieve personages en objecten die Nathan bouwde telkens weer opnieuw een verrassing. De verbazingwekkendste en meest onverwachte creaties in 3D zijn interpretaties en reconstructies van wereldwijd gekende kunstwerken, zoals 'De Denker' van Rodin.

Andere indrukwekkende kunstwerken zijn het noordelijke rozetvenster van de kathedraal van Chartres, een Boeddha en een skelet van een T-Rex dinosaurus van bijna 6 meter lang. Hij gebruikte hiervoor 80.020 blokjes! Ook Manneken Pis, dat door hem speciaal werd ontworpen voor deze tentoonstelling in Brussel is te bezichtigen. De komst naar België van de tentoonstelling is een première voor Europa!

Zin om Manneken Pis in Legoblokjes te bekijken? We geven 15 vrijkaarten weg. Laat ons via het deelnameformulier weten welke herinneringen jij aan Lego® hebt. We trekken er 15 leuke uit. Zij ontvangen hun kaart via de post.

Waar? de Beurs van Brussel, Beursplein 1, 1000 Brussel

Wanneer? van 22 november 2013 tot 21 april 2014

Praktisch

Reacties

# Marina WOuters
donderdag 19 december 2013 0:10
Ik had als kind een woonhuis van lego, met alle meubeltjes voor elke kamer, vloertegels, wandtegels, papa, mama en kids erbij in de oude lego-mannetjes. Ik heb er uren speelplezier mee gehad. Ondertussen hebben mijn kinderen zich uren vermaakt met het bouwen met lego blokjes en bouwde onze zoon van 15 onlangs de London Tower Bridge.
# Griet Bracke
donderdag 19 december 2013 1:15
Ik heb aan Lego heel mooie herinneringen...Eerst de herinnering van het spelen met Lego, samen met mijn jongere broer. Hij maakte tractoren en machines en ik bouwde een hele boerderij met het woonhuis, stallen,... Uren konden we ons daar met amuseren! En dan natuurlijk mijn eigen kinderen! Mijn zoon speelde ook enorm graag met Lego! Hij had er verschillende dingen van: Lego city, grote auto's... En als het dan eens niet lukte om iets te maken mocht ik helpen. Joepie! Ik vind het een prachtig speelgoed! Het verfijnt de motoriek, helpt het ruimtelijk inzicht stimuleren, ze leren plannen aflezen, leren doorzetten en geduld hebben. Kortom, super speelgoed dat mooi blijft! Want de box Legoblokken staat nog steeds bij mijn mama voor wanneer de kleinkinderen komen en mijn Legoblokken staan nu ook veilig weggezet voor miijn kleinkinderen. Want die zullen er later zeker ook nog veeeeel plezier aan hebben! :)
# Ria Bertels
donderdag 19 december 2013 18:39
De Sint bracht vroeger meestal Lego bij de 2 zonen. Ondertussen zijn de zonen het huis uit maar de Legodozen worden binnenkort allemaal terug in mekaar gestoken door mij.
# Godelieve Casier
donderdag 19 december 2013 18:42
Mijn 2 kleinkinderen en hun papa zijn krakken in het maken van Legofiguren. Deze tentoonstelling zou echt iets voor hen zijn.
# Leen Demeulenaere
donderdag 19 december 2013 18:46
Als Sinterklaas thuis komt, bouw ik graag met de Lego die hij brengt. Ondertussen zijn de kinderen al groter geworden en hebben ze die interesse overgenomen. Die enkele beelden die ik nu al gezien heb van de tentoonstelling spreken me enorm aan. Ik wil zeker de rest ook eens van dichtbij bekijken.
# Hilde Anseeuw
donderdag 19 december 2013 18:51
Als kind van 7 jaar ben ik samen met mijn gezin en dat van een oom en tante naar Verbier getrokken (begin jaren 70). Verbier in Wallis, waar de zon 300 dagen per jaar schijnt... behalve die 2 weken in juli... Na een paar dagen zijn we met ons allen naar het dorp getrokken en hebben daar voor het eerst in ons leven een mega-doos Lego gekregen. En de rest van de druilerige vakantie hebben we met behulp van touw als kabels niets ander gemaakt dan... kabientjes! De chalet lag onder een teleferique-kabel en dat was voldoende inspiratie voor ons om een ganse vakantie dolle pret te hebben.
# Martine Knaeps
vrijdag 20 december 2013 19:18
Ik wil graag naar The art of the brick omdat ik me dan ongetwijfeld weer een jonge mama voel. Nu zijn mijn kinderen bijna allemaal het huis uit maar toen ze kleuter en tiener waren werd er in elke hoek van het huis wel een huis of dorp gebouwd met Lego. Ik heb de Legoblokjes nog - ze wachten op de kleinkinderen!;)
# Ingrid Marchand
vrijdag 20 december 2013 19:25
Om ideetjes op te doen wat ik zoal met mijn enorme verzameling al kan maken.
vrijdag 20 december 2013 22:40
Een uitstapje tijdens de kerstvakantie? De eerste toegangskaarten voor 'The art of the brick' gaan vandaag de deur uit.

De gelukkigen zijn:
1. Marina Wouters
2. Griet Bracke, Balegem
3. Ria Bertels, Bevel
4. Godelieve Casier, Baasrode
5. Leen Demeulenaere, Oostnieuwkerke
6. Hilde Anseeuw, Zwijnaarde - leuk verhaal!!!
7. Martine Knaeps, Nieuwenrode
8. Ingrid Marchand, Zottegem

Proficiat aan de winnaars! We hebben nog 5 vrijkaarten om weg te geven.
# Van Hecke Marleen
zondag 22 december 2013 19:49
Bij ons thuis stonden er altijd plateau's van Lego met ganse straten en huizen en figuurtjes, ook zo toen er een kleine brand was bij ons thuis en al de Lego onder het roet zat. Gelukkig bracht de wasmachine soelaas en werden alle blokjes terug proper gewassen. En konden we terug bouwen en van alles maken in Lego.
Tentoonstelling lijkt me fantastisch om te zien en om de nostalgie van vroeger terug te beleven !
# Lut Vankelecom
dinsdag 24 december 2013 1:47
Ik zag een stukje van de tentoonstelling in Café Corsari. Het lijkt me echt iets om met de kinderen heen te gaan!
# Zo gemaakt!
dinsdag 31 december 2013 0:57
Mijn zus, broer en ikzelf waren uren zoet met dorpen opbouwen: straten leggen, huisjes bouwen, tuintjes aanleggen,... SUPER!

Ellen Delmotte
# Zo gemaakt!
dinsdag 31 december 2013 1:00
Leuk om te zien hoe mijn nichtjes zich nog steeds rot amuseren met de blokjes waarmee mijn zus en ik ons 25 jaar geleden uren zoet konden houden.

Vicky Liekens
# Leen Dehennin
maandag 6 januari 2014 5:27
Een heus dorp nabouwen met de straten en dan zelf huisjes en winkels bouwen met mijn broer. En nu 30 jaar later zien hoe mijn neefje en nichtje ook zo graag met lego spelen, het is een blijvertje! En we zouden maar wat graag ideeën gaan opdoen @ art of the brick.
dinsdag 7 januari 2014 18:28
Proficiat aan de tweede reeks winnaars:
9. Marleen Van Hecke
10. Ellen Delmotte, Hombeek
11. Lut Vankelecom
12. Vicky Liekens, Kampenhout
13. Leen Dehennin

Er resten ons nog 2 kaarten om uit te delen!
# Magda wits
woensdag 8 januari 2014 21:04
Meer dan 50 jaar geleden kreeg ik mijn eerste legoblokjes van de Sint. Toen waren het nog allemaal eenvoudige blokjes, wit en rood. Samen met de kinderen van de buren maakten wij er huisjes van en we maakten ons droomhuis. Nu krijgen mijn kleinkinderen nog altijd graag legoblokjes en maken er kastelen en echte dorpen mee. Zelfs de spoorweg ontbreekt niet. Ze maken grote kranen die echt werken en machines die ze zelf uitvinden. Wij zullen zeker naar die tentoonstelling gaan.
# Valerie Thirifays
zondag 2 februari 2014 18:27
Hele dozen Lego heb ik hier nog staan uit mijn kindertijd. Bovendien is het altijd een droom geweest om naar Legoland te gaan. Maar misschien krijg ik nu al eens de kans om originele creaties te gaan bewonderen in Brussel?
# Vanbesien Jeanine
dinsdag 4 februari 2014 5:51
Mijn zoon van 11 is gek op Lego, maar sinds een jaar kwam mijn lief (45j) in mijn leven. Hij is zo mogelijk nóg gekker van deze bouwblokjes en krijgt als verjaardagscadeau of kerstgeschenk steevast een bouwdoos. Deze zomer wil hij zoonlief en mij meenemen naar Legoland in Denemarken. Wow!
Als opwarmertje zou ik graag mijn twee mannen verrassen door naar deze tentoonstelling gaan.
# Mayke Verbylen
woensdag 5 februari 2014 20:09
Barbies voor meisjes, Lego voor jongens. Mijn broer en ik hadden daar iets leuk op gevonden. Hij maakte voor mijn Barbies een huis, met inboedel, uit Lego. En zo was Lego ook een beetje voor meisjes en Barbies een beetje voor jongens. :)
# Zo gemaakt!
woensdag 5 februari 2014 20:17
De laatste kaarten zijn de deur uit:
14. Magda Wits, Bierbeek
15. Mayke Verbylen, Arendonk

Aan allen: Veel plezier tijdens de tentoonstelling!

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in:

Welkom

Speciaal voor jou brengen we inspiratie, informatie en tips om zelf creatief aan de slag te gaan. We zoeken graag een oplossing voor je creatieve vragen en zijn heel blij met creatieve suggesties

 

Zin om samen met anderen creatief te zijn? Kijk voor een KVLV-cursus in je buurt op www.kvlv.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoeken

KVLV-Vrouwen met vaart - Gebruiksverklaring