Bezoek onze andere websites

Zo gemaakt !

IN WOORD EN BEELD

Over al die creatieve dingen die ons leven uitdagend maken.

22
Lampenkap wordt bijzettafeltje

Voor de verjaardag van haar broer beloofde Evy hem een zelfgemaakt bijzettafeltje. Samen met haar nichtje ging ze aan de slag. Het moest dus makkelijk zijn.

Lampenkappen zijn kwetsbaar en beschadigen makkelijk. Maar als je er de bekleding afhaalt, krijg je een prachtige structuur. In combinatie met andere draadstructuurelementen vormen ze een tof en supermakkelijk bijzettafeltje.

Dit heb je nodig: oude lampenkappen, verf in spuitbus in de gewenste kleur, kabelverbinders, snijmes, houten dienblad of plantenschaal, schuurpapiertje.

Zo maak je het:

  • Strip de stof van de metalen structuur van de lampenkappen met een snijmes. Ga er nog even met een schuurpapiertje over als je er niet alle restjes stof afkrijgt.

  • Spuit de metalen structuren in  de gewenste kleur en laat ze minstens enkele minuutjes drogen. Spuit verschillende lagen, indien nodig.

  • Bevestig met de kabelverbinders de verschillende structuren stevig aan elkaar. Eén aan iedere kant is voldoende. Trek de binders goed aan, zodat er geen speling is.

  • Snijd de staartjes van de kabelverbinders er af, zodat ze zo onopvallend mogelijk blijven. Leg een houten dienblad of plantenschaal op de metalen structuur.

Tip: Wanneer je de structuur in een bepaalde kleur hebt gespoten, kan je ook kabelverbinders gebruiken in een bijpassende kleur voor een opvallend detail. Ze bestaan in ieder geval al in heel veel diktes en kleuren.

Bron: Upcylcing, afval wordt design, Eva Puelinckx, uitgeverij Manteau

Foto's: Annelie Vandendael

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in:

Welkom

Speciaal voor jou brengen we inspiratie, informatie en tips om zelf creatief aan de slag te gaan. We zoeken graag een oplossing voor je creatieve vragen en zijn heel blij met creatieve suggesties

 

Zin om samen met anderen creatief te zijn? Kijk voor een KVLV-cursus in je buurt op www.kvlv.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoeken

KVLV-Vrouwen met vaart - Gebruiksverklaring