Bezoek onze andere websites

Zo gemaakt !

IN WOORD EN BEELD

Over al die creatieve dingen die ons leven uitdagend maken.

23
Uitslag wedstrijd Zoomigurumi

Hier zijn ze dan eindelijk: onze winnaars van de Zoomigurumi wedstrijd.

Er waren in totaal 19 deelnames met foto. Moeilijk om kiezen maar deze vinden we waardige winnaars. Proficiat! Ze ontvangen het boek een van de volgende dagen in hun bus.

  1. Ellen Van Raemdonck, Gent - Foxy
  2. Diane Verhoeven, Verrebroek - Molly de kat
  3. Mandy Smeets, Maasmechelen - giraf
  4. Lorraine de Brouwer, Lommel - groepsfoto teckel, paard en tijger
  5. Puck Smit , Hoorn (Nederland) - mijnheer aap 

1. Ellen vond op internet een gratis patroon van een vos. Ze haakte van Foxy enkel de kop en het staartje en hing hem aan een ketting. "Eerst had ik het idee om ze apart te hangen maar samen is het zoveel leuker. Het wekt de illusie dat het een hele vos is," schrijft Ellen. Ze experimenteerde met textiel- en acrylverf en werkte het haakwerk voor meer diepte af met witte verf. "Dat vind ik het leuke aan haken: je baseert je op een patroon maar kunt het volledig naar je hand zetten. De mogelijkheden zijn eindeloos," weet ze. Want Ellen maakte ondertussen al verschillende variaties zoals een poolvos en een Australian sheppard. "Als hangertje zijn de kleine amigurumi's ook nog functioneel."

2. Diane haakte Molly de kat als cadeautje voor baby Liana. Het is zo'n knuffel dat elk kind meesleurt en niet kan missen.

3. Mandy is een echte prof in haken. Zij test werkbeschrijvingen voor ontwerpers van haakpatronen. Deze giraf is een van haar testprojecten. "Testen gebeurt voordat het patroon te koop wordt aangeboden," zegt Mandy, "om de kleine foutjes eruit te filteren." Het patroontje komt van Little Owl's Hut.

4. Lorraine heeft al heel veel gehaakt. Op de groepsfoto die ze inzond zie je een teckel, een paardje en een tijger. Zijzelf verkiest het paardje. Meer foto's van haar creaties zie je op haar blog Twinklez Creations.

5. Puck haakte mijnheer aap. "Hij was net zo groot als mijn dochter toen: ruim een meter!" Het patroon kwam uit het boek Knuffels om te haken of te breien van Phildar. "Alleen heb ik met dikke dubbele draad gewerkt," schrijft Puck "zo is hij enorm groot geworden." Het was een van haar eerste projecten. "Daarom vond ik het fijn om zo grof te werken," legt ze uit. "Zo kun je goed zien wat je aan het doen bent. En het is een eenvoudige manier om een patroon te vergroten." Je kunt de projecten van Puck volgen op haar blog Petite Puck.

 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in:

Welkom

Speciaal voor jou brengen we inspiratie, informatie en tips om zelf creatief aan de slag te gaan. We zoeken graag een oplossing voor je creatieve vragen en zijn heel blij met creatieve suggesties

 

Zin om samen met anderen creatief te zijn? Kijk voor een KVLV-cursus in je buurt op www.kvlv.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoeken

KVLV-Vrouwen met vaart - Gebruiksverklaring