Bezoek onze andere websites

Zo gemaakt !

IN WOORD EN BEELD

Over al die creatieve dingen die ons leven uitdagend maken.

01
Wollondilly

Wollondilly is de naam van een stijlvol winkeltje in hartje Antwerpen. Het creatieve brein achter deze naam is Ann Schrauwen.

Ann recycleert op een stijlvolle manier. Van oude tapisseriewerken maakt ze unieke tassen met een hoog wow-gehalte. Een voor een unieke stukken: grote draagtassen, schoudertassen en leuke handtassen. Verrassende toepassingen van oude, meestal Vlaamse, gobelins. "Ik vertrek steeds van het motief van het tapisseriewerk en kies dan bijpassend leder en stoffen. Daarna ga ik aan de slag voor het maken van een ontwerp dat past bij de materialen."

Ann is een dame met klasse en dat merk je ook aan de tassen: ze zijn tot in de puntjes afgewerkt. Zelfs de binnenkanten zijn van bij elkaar gezochte stoffen en linten gemaakt. "Het is als schilderijen maken," zegt Ann.

Haar cliënteel zijn dames die exclusieve accessoires weten te appreciëren, ook buitenlandse toeristen. Maar ook mannen die houden van stijl komen langs voor bijvoorbeeld een originele laptoptas.
"Het bedenken en ontwerpen doe ik allemaal zelf," legt Ann uit. "Ik maak alles klaar: zowel de buitenkant als de binnenkant. Maar voor het in elkaar naaien krijg ik hulp van mijn zus, waarvoor ik haar enorm dankbaar ben. Vroeger werkte ik met een simpel naaimachientje en kon dan ook alleen rechte eenvoudige modellen maken. Nu gebruiken we een tweedehands ledernaaimachine die ik van mijn schoenmaker kocht." Zelf vindt ze die grote machine maar eng, maar haar zus kan er als de beste mee werken, vertelt ze.

Ann exposeerde al in Tokyo en kreeg al meerdere opdrachten. Zo mocht ze 2010 in opdracht van het ministerie van cultuur een relatiegeschenk ontwerpen voor de Europese afgevaardigden. "Het werd een etui voor visitekaartjes. Ik moest er 100 maken, allemaal dezelfde modellen maar toch pièce uniques," zegt ze trots.

Ga zeker een kijkje nemen in haar winkel. Indien je bij aankoop laat weten dat je naar aanleiding van dit blogbericht een bezoek bracht, geeft Ann je 10% korting op de aankoopprijs. De korting loopt tot en met 31 december 2013.

Waar? Wollondilly, Wijngaardstraat 14, 2000 Antwerpen

Wanneer? op donderdag van 12 u tot 17 u, vrijdag en zaterdag van 12 u tot 18 u, andere dagen op afspraak 0494/12 49 70

Interview: Christine Van Soom - Foto's: Carl Vandervoort

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in:

Welkom

Speciaal voor jou brengen we inspiratie, informatie en tips om zelf creatief aan de slag te gaan. We zoeken graag een oplossing voor je creatieve vragen en zijn heel blij met creatieve suggesties

 

Zin om samen met anderen creatief te zijn? Kijk voor een KVLV-cursus in je buurt op www.kvlv.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoeken

KVLV-Vrouwen met vaart - Gebruiksverklaring