Bezoek onze andere websites

Zo gemaakt !

IN WOORD EN BEELD

Over al die creatieve dingen die ons leven uitdagend maken.

11
Ons Breiboek

Voor wie het nog niet wist. Breien is hot! Mensen van alle leeftijden nemen de priemen weer op en ontdekken hoe fantastisch het is om iets te creëren. KVLV en Lannoo sloegen de handen in elkaar om een boek te maken dat - net als het gelijknamige kookboek - in elke boekenkast thuishoort. Ons Breiboek is een alomvattend standaardwerk voor beginnende en gevorderde breisters.

Aan de  hand van duidelijke foto's en eenvoudige beschrijvingen wordt je als breiliefhebber steek voor steek meegenomen door het fascinerende breiproces. Dat begint bij het maken van een opzetlus en gaat stapsgewijs verder naar meer uitdagende steken en motieven.

In het tweede deel staan 70 werkbeschrijvingen van schitterende interieur- en modespullen om meteen aan de slag te gaan. 

Reacties

# jacqueline
maandag 25 maart 2013 5:55
Een héél leuk boek. Heb hem bij één van m'n clienten al gezien, en mevr. heeft er al verschillende dingen uit gemaakt.
# Katrien Muyshondt
maandag 22 april 2013 2:36
Knap boek, ben nog maar een beginner in de breikunsten, maar heb al veel geleerd uit jullie boek.
Had nooit verwacht dat hij zo dik ging zijn als 'Ons kookboek'.
# Anita Sanders
zondag 23 maart 2014 19:41
ik heb dit boek via de Bibliotheek bij ons geleend.. en wauw dit is een musthave! Net als het margrietkookboek. Ben dus nu online aan het zoeken HOE of ik het kan bemachtigen.. heel erg leuk. Ik heb Ons Breiboek en zie nu dat er ook nog andere versies zijn.
Geweldig leuk !!
# Colin
vrijdag 16 januari 2015 8:18
Beste

ik zou graag de plaid breien uit 'Ons breiboek' pag.383
Ik zit met een vraagje over motief 4 (diagonaal ajourmatief):

volgens de uitleg van dit motief (pag 198) bestaat de opzet uit veelvoud van 9 + 2, dit komt dus niet overeen met de 35 steken uit het patroon van de plaid.

Bij het motief van de plaid staat ook een opmerking bij het ajourmotief om naald 9 met 4 r te beginnen ipv 3r, maar volgens de uitleg van het ajourmotief begint naald 9 met 2r

ik brei nog niet zolang dus misschien interpreteer ik sommige dingen fout....

groetjes
#
woensdag 21 januari 2015 19:51
@ Colin,
de verwijzing naar de pagina voor motief 4 moet p. 196 i.p.v. p. 198 zijn, nl. diagonaal ajourlijnen. Voor dit motief heb je een veelvoud van 5 steken nodig. Je hoeft de steken voor en na de stippellijn niet mee te breien in de plaid.

Hopelijk lukt het je met deze info.
# Vandekerkhove Katrien
maandag 9 november 2015 20:24
Beste,

Ik ben begonnen aan de huisslofjes met knoop op p 499.Nu zit ik aan de 16e toer, waarop staat alle steken rechts: Brei op 5 en 8 steken voor en na midden van de voorkant 2 steken rechts samen. Willen ze daarmee zeggen dat je nog voor de midden 10 steken moet samenbreien en na de midden 16 steken moet samenbreien? Zelf ben ik niet zo'n ervaren breister, dus vandaar mijn vraag. Met vriendelijke groeten, Katrien Vandekerkhove
#
zaterdag 28 november 2015 2:23
@ Katrien,
het patroon kun je vergroten naar eigen maat. De zool wordt aan beide kanten gelijk gemeerderd en bij de punt geminderd volgens dit patroon: de tussenliggende steken worden rechts gebreid m.a.w. per naald wordt er 1 x bij begin van de naald en 1 x op het einde van de naald gemeerderd.
Succes!
# Anita
zaterdag 12 november 2016 10:17
Is het mogelijk dat er een drukfout staat op blz 478 in het motief van het dambord van de babymuts? Moeten de nrs bij rondbreiwerk niet allemaal rechts staan? De uitleg eronder is wel correct voor rondbreiwerk, maar het darmbord niet. Al kan ik verkeerd zijn, want ben nog maar beginner. Groetjes.
#
maandag 14 november 2016 22:15
@ Anita,
dat heb je goed opgemerkt! De cijfers bij de symbolengrafiek van de kleine kabel p. 478 moeten inderdaad allemaal aan de rechterkant staan.
Bij de volgende druk zal dit aangepast worden. Bedankt voor je alertheid!

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in:

Welkom

Speciaal voor jou brengen we inspiratie, informatie en tips om zelf creatief aan de slag te gaan. We zoeken graag een oplossing voor je creatieve vragen en zijn heel blij met creatieve suggesties

 

Zin om samen met anderen creatief te zijn? Kijk voor een KVLV-cursus in je buurt op www.kvlv.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoeken

KVLV-Vrouwen met vaart - Gebruiksverklaring