Bezoek onze andere websites

Zo gemaakt !

IN WOORD EN BEELD

Over al die creatieve dingen die ons leven uitdagend maken.

29
Jullie haakcreaties

En of dat er gehaakt wordt in Vlaanderen!

We kregen 18 foto's van eigen haakcreaties binnen als reactie op de wedstrijd 'Joke blijft haken'. De mooiste en origineelste creaties zouden als winnaar uit de bus komen. Moeilijk om hieruit te kiezen. Maar na enig overleg zijn dit de winnaars:

1. Louise Damen, Steenokkerzeel

2. Ann Buyens, Malle

3. Vicky Liekens, Kampenhout

4. Lief Vergauwen, Wellen

5. Melissa Dobbelaere, Tollembeek

Louise haakte een kleurrijke clown waar je direct vrolijk van wordt. "Ik vind de kleurencombinatie heel erg geslaagd," zegt ze "echt lente." Vinden wij ook!

Ann haakte deze kip als verrassing voor haar lieve mama. "Ze staat altijd voor ons klaar." Haar zoon vond de kip grappig. Ze kreeg tijdens de paasdagen een plaats bovenop de paaseitjes zodat deze konden bewaakt worden. "Mama was in ieder geval zeer aangenaam verrast," vult Ann aan "ik hoop dat ze nog veel plezier beleeft aan kip Katrien."

Vicky koos ervoor een foto van deze schildpadden op te sturen. "Ik haakte ze een tijdje geleden voor mijn nichtjes." We vonden ze origineel want de eitjes en kleine schildpadden kunnen in de buik van moederschildpad bewaard worden. Inspiratie haalde Vicky uit 'Superschattige figuurtjes haken' van Ana Paula Rimoli.

De omhaakte ballen van Lief sprongen ook in het oog. Geen diertjes maar doodgewone ballen. "Gehaakt voor mijn kleinkindjes," zegt ze. Ze zijn niet alleen mooi maar ook duurzaam. "Ik gebruik oude tennisballen of balletjes uit de kringwinkel en restjes gekleurd katoen," legt Lief uit. De uitleg kregen we er gratis bij.

Nodig: (oude) bal, restjes katoen, haaknaald nr. 3 of 3,5

Zo haak je ze:

  • Begin met een lus.
  • Haak een rondje met vasten. Meerder geregeld in verhouding met de dikte van de bal zodat je een 'kommetje' bekomt.
  • Op het breedste punt van het haakwerk stop je de bal erin.
  • Minder dan zodat het gehaakte 'jasje' mooi rond de bal past.
  • Trek het gaatje boven en onderaan dicht met een eindje draad.

Grote poppen is wat Melissa haakt. "Wel vermoeiend aan mijn polsen," weet ze, "maar eens ik er aan begin kan ik niet stoppen." Als alle stukken gehaakt zijn, Melissa ze in elkaar naait en het laatste mutsje op hun hoofd zet, voelt het alsof de poppen haar kindjes zijn. "Ik geef ze met heel veel liefde af aan een klein kind, maar ook volwassenen zijn zot van die poppen."

Proficiat aan de winnaars!

 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in:

Welkom

Speciaal voor jou brengen we inspiratie, informatie en tips om zelf creatief aan de slag te gaan. We zoeken graag een oplossing voor je creatieve vragen en zijn heel blij met creatieve suggesties

 

Zin om samen met anderen creatief te zijn? Kijk voor een KVLV-cursus in je buurt op www.kvlv.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoeken

KVLV-Vrouwen met vaart - Gebruiksverklaring