Bezoek onze andere websites

Zo gemaakt !

IN WOORD EN BEELD

Over al die creatieve dingen die ons leven uitdagend maken.

02
Bakje vol paasgeluk

Eenvoudig bakje vol lentesfeer. Geef kleurrijke lentebloeiers een kans om te schitteren tussen knoestig snoeihout.

Dit heb je nodig

  • houten bakje (winkel: Action)
  • snoeihout
  • kippeneieren, ganzeneieren,....
  • voorjaarsbloemen uit de tuin of aangekochte voorjaarsknolletjes 
  • mos
  • warme of koude lijm

Zo vul je de bak op

  • Drapeer het snoeihout in het bakje. Klem of lijm tot een gewenste compositie.
  • Lijm uitgeblazen kippeneieren op enkele takken. Gebruik eventueel eieren van verschillende grootte (ganzen-, kwartel-, struisvogel- of zelfgemaakte gipseieren).
  • Vul enkele halve schalen op met mos of een knolletje met een voorjaarsbloem.

Ook grote bakken binnenshuis of buiten kun je heel nonchalant opvullen met knoestig snoeihout, bv. perelaar. Tegen deze interessante rustieke basis krijgen kleurrijke lentebloeiers alle kans om te schitteren.

Tips

  • Plaats de schikking op de paastafel of -buffet. Geef het een persoonlijke toets en plaats enkele geschreven wensen op handgeschept papier of een pagina uit een oud boek tussen de takken. Herhaal want meerdere opgevulde bakjes geven een mooi ritme.
  • Omwikkel de servetten met touw, een takje snoeihout en een voorjaarsbloempje. Versier met een wens of naamkaartje.
  • Eierschalen kan je met water vullen en als kleine vaasjes gebruiken. Vul ze op met Buxus en lentebloemen.

Culinaire paasidee: lepelhapje met gerookte forel en doperwtencoulis (voor 8 hapjes)

  • 100 g verse doperwtjes
  • 2 eetlepels room
  • 5 blaadjes verse munt
  • 75 g gerookte forel
  • 2 radijsjes
  • peper, zout

Kook de erwtjes 5 minuten in een bodempje licht gezouten water zonder deksel om de frisgroene kleur te behouden. Giet af en spoel onder koud stromend water. Pureer met de room en duw door een zeef. Snipper 3 muntblaadjes zeer fijn en meng ze met de erwtencoulis. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de forel in fijne reepjes. Verdeel de erwtencoulis over 8 lepels. Leg er de forelreepjes op. Snipper de resterende munt fijn en snijd de radijsjes in schijfjes. Werk de lepels af met wat munt en een schijfje radijs.

Maak kans op het boek 'Feesten tussen bloemen'

Deze bloemcreatie en culinair idee komen uit 'Feesten tussen bloemen', een KVLV uitgave die tot stand kwam met bloembinder Gudrun Cottenier en Stichting Kunstboek.

Durf jij de uitdaging aangaan? Stuur een foto van je paascreatie naar hpierre@ons.be voor 1 mei 2015 en maak kans om een boek 'Feesten tussen bloemen' te winnen. De winnende creatie verschijnt op deze blog.

 

Bloemcreatie Gudrun Cottenier - fotografie Isabelle Persyn.

 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in:

Welkom

Speciaal voor jou brengen we inspiratie, informatie en tips om zelf creatief aan de slag te gaan. We zoeken graag een oplossing voor je creatieve vragen en zijn heel blij met creatieve suggesties

 

Zin om samen met anderen creatief te zijn? Kijk voor een KVLV-cursus in je buurt op www.kvlv.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoeken

KVLV-Vrouwen met vaart - Gebruiksverklaring