01

Je vrouw-zijn verbergen uit angst voor beledigingen of erger nog, voor fysiek geweld, is absoluut onaanvaardbaar voor KVLV.

Geweld op vrouwen, zowel thuis als op straat, is voor KVLV onaanvaardbaar. Preventie van dergelijk geweld via opvoeding en cultuur en een strenge en snelle sanctionering van daders vinden we een absolute prioriteit.

“De recente onthutsende cijfers over 5 groepsverkrachtingen per week (cfr cijfers van minister van Binnenlandse zaken Joëlle Milquet, 5/11/12) en de beklijvende reportage ‘Femmes de la Rue’ choqueren ons”, aldus KVLV.

We stellen vast dat we als vrouw nog steeds moeten vrezen voor onze lichamelijke en morele integriteit. Waarom? Enkel omdat we vrouw zijn en dat ook willen uitstralen? Het begint met een belediging en het eindigt met een verkrachting.

Wij willen over straat lopen in een rokje of kleedje, op een tijdstip dat we zelf kiezen. We willen een samenleving die kiest voor Respect met een grote R.

Minister Milquet wil verkrachting als prioriteit opnemen in haar Nationaal Veiligheidsplan. KVLV vraagt haar met aandrang om daar vandaag nog werk van te maken en op die manier een effectief NON! toe te roepen aan deze wandaden.

 

 

Reacties

# Lutgarde Van Doorslaer
zaterdag 7 september 2013 3:24
Als een vrouw nee zegt is het nee. Respect graag voor ons en voor ons lichaam. We zijn geen speelpoppen, geen levende barbies.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: