25

Proef van dit heerlijke, oosterse gerecht met tempeh, noedels, shiitakes en knapperige groentjes. Lekker licht, gezond en ideaal voor vegetariërs.

 

voor 4 personen

  • 250 g (rijst)noedels
  • 200 g tempeh
  • 8 shiitakes of 150 g champignons
  • 3 wortelen
  • 100 g sojascheuten
  • 4 lente-uitjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • sojasaus
  • 1 koffielepel gemberpoeder
  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1/2 koffielepel kurkuma
  • peterselie
  • peper
  • zout

Snijd de wortelen in julienne, de shiitakes in reepjes en de lente-uitjes in fijne schuine plakjes. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking en laat uitlekken. Snijd de tempeh in blokjes. Roerbak de tempeh in de olie. Voeg de groenten toe en laat al roerend beetgaar bakken. Voeg de sojascheuten en de kruiden toe en laat nog 5 minuten bakken. Meng er voorzichtig de noedels onder. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met fijngesnipperde peterselie.
 

 

 

Copyright foto www.studiowauters.com

 

Posted in: Recepten
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: