16

KVLV, Vrouwen met vaart vindt dat er genoeg redenen zijn om het experiment met de slimme kilometerheffing een kans te geven. In 2013 stond de Belgische bestuurder gemiddeld 60 uur in de file. We staan daarmee aan de top van de ranglijst in de wereld. Dit betekent dat we met steeds meer en steeds langer stil staan. Om nog niet te spreken van de alarmerende cijfers rond fijn stof.

Rekeningrijden is nog maar een experiment en toch is het protest al niet te stuiten. Ook in steden waar rekeningrijden eerder werd ingevoerd (Londen, Milaan…), was er eerst protest. Tot mensen de leefbaarheid van hun omgeving zagen verbeteren. Als er gelijktijdig ook werk wordt gemaakt van een performant openbaar vervoer of van andere duurzame transportvormen (zoals in Stockholm, Kopenhagen, Freiburg) zal het draagvlak nog vergroten.

Het is aan de politici om de nodige stappen te zetten vanuit een globale visie die de burger
uitzicht geeft op positieve resultaten voor de inspanningen die hij levert.

Of rekeningrijden dé mirakeloplossing is, wil KVLV, Vrouwen met vaart niet beweren. Wel is
er nog een lange weg af te leggen als we de planeet in goede staat willen nalaten aan onze
kinderen en kleinkinderen.

 

 

Lees het persbericht 'KVLV geeft de slimme kilometerheffing een kans'.

 

 

Reacties

# Roos Timmermans
vrijdag 28 februari 2014 19:09
Ik neem liever het risico in file in mijn auto mijn boterhammetje te eten dan op een bus, tram, trein of vliegtuig te staan wachten dat niet eens komt... En dan op zoek naar een boterhammetje (duur en niet te eten), de kou trotseren, naar huis bellen om te vragen of zij weten wat er aan de hand zou kunnen zijn...
Als de oorzaak dan de zoveelste wilde staking is, neem je je voor NOOIT nog openbaar vervoer te nemen.

HET IS DE ZOVEELSTE POLITIEKE OPLOSSING DIE DE "WERKENDE MENS" GELD KOST:laat het de mensen GELD KOSTEN en ze gaan wel zoals de overheid het goed uitkomt. Onze politiekers LATEN zich gewoon verder rijden en hebben dan : 1. Geen files meer 2. Alweer een bron van inkomsten op kap van "DE MENSEN DIE WERKEN". Die "moeten" zich verplaatsen en komen voor hun werk aan hun kilometers om veel te moeten betalen. Bovendien, elke dag met de fiets een beetje boodschappen doen, kan niet voor de werkende vrouw. Dat is weggelegd voor mensen op brugpensioen vanaf hun 52e. Spijtig dat KVLV niet met deze boodschap vertrekt ipv hun leden dat te laten zeggen.

Kunnen we geen oplossing gaan zoeken bij de niet werkende bevolking. Zij doen alles met openbaar vervoer behalve in het weekend. Zou het dan opgelost zijn ? Bovendien maken we het openbaar vervoer dan ook nog eens flink duur (anders zitten we daar met files) en kunnen we eindelijk een openbaar vervoer organiseren dat geen geld kost aan de overheid en flink uitgebreid kan worden. Laat me er meteen zelf op antwoorden : zo simpel is het nu ook weer niet, maar hiervan vertrekken als basis om tot een oplossing te komen lijkt me toch niet slecht. KVLV, durf je ?


# greet
donderdag 27 februari 2014 21:08
Vind deze regeling schandalig. Het leven is al duur genoeg.
# Ellen
donderdag 27 februari 2014 16:56
Vroeger moest ik dagelijks 200km rijden omdat de minister van defensie bijna alle militaire kazernes in West- en Oost-Vlaanderen gesloten heeft.
Nu zit ik al terug dichter bij huis, maar ik weet dat er veel collega's nog steeds ver zitten. Defensie wilt dan ook dat er 4000 personeelleden in Evere hun hoofdkwartier werkt, daar zijn ze stilletjes aan tot een oplossing aan het komen voor minder kilometers maar toch vlot te werken.
Het probleem is dan ook dikwijls dat het openbaar vervoer geen oplossing is ofwel komen de uren niet overeen of indien ik vanuit mijn woonplaats met het openbaar vervoer naar Doornik of Grobbendonk zou rijden dan moet ik de avond ervoor vertrekken en in een station overnachten om op tijd aan te komen op het werk! Dit is dan een aanval op het sociaal leven.
Als je weet dat erbij defensie rond de 30000 mensen werken en deze bijna allemaal een minimum afstand afleggen met de auto om op hun werk te geraken is deze kilometerheffing een regelrechte aanslag op onze portefeuille!
# Simonne
donderdag 27 februari 2014 6:56
Aan mij is niets gevraagd, hoe kan men dan in aller naam spreken.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: