01

KVLV maakt samen met de andere organisaties van Ons maandelijks een eigen tv-programma 'OnsTv'. Je vindt OnsTv op Kanaal 22 - Telenet en Kanaal 95 - Proximus en via plattelandstv.be.  

 

2019

Oktober

In oktober brengt OnsTv een bezoek aan 'De Wollekes' in Meensel-Kiezegem. Loranne en haar team runnen deze bloeiende schapenboerderij. Vervolgens bereidt Laurence een lekker dessertje met schapenyoghurt. ‘'Ontdek Ons' neemt ons mee naar het slotmoment van de actie 'Losse draadjes verbinden'.

September

In september brengt OnsTv een bezoek aan groenten- en fruithandel het Slegershof in Hechtel-Eksel en levert met hen aan de Buurderij in Hasselt. Laurence verwent ons met een heerlijke bloemkooltaboulé en in ‘Ontdek Ons’ maken we kennis met een onthaalouder, een verzorgende en een huishoudheld.

Augustus

In augustus brengt OnsTv een bezoek aan de Vaerendriesch in Kortenaken. Laurence maakt een heerlijke goulash en Ilke vertelt ons hoe we aan hippe 'handlettering' kunnen doen.

Juli

In juli brengt OnsTv een bezoek aan Ester. Zij neem ons mee met haar 'Melk Kan': we bezoeken de zaterdagmarkt in Genk en leveren aan huis. In Lekker Lokaal maakt Laurence een zomers ijsje. En we feesten mee met de huishoudhelden van Puuur in 'Ontdek Ons'!

Juni

In juni nemen Delphine en Jeroen ons mee naar de Seizoenschuur, ze vertellen vol passie wat het betekent om via de Korte Keten te verkopen. Ook leren ze ons dat asperges telen een echte ambacht is! Laurence bereidt in ‘Lekker Lokaal’ een heerlijke aspergesalade en Landelijke Kinderopvang vertelt ons alles over Magda?!.

Mei

In mei bezoekt OnsTv kruidenkwekerij Claus. Dit Oost-Vlaamse familiebedrijf specialiseerde zich in meer dan 300 soorten en is daarmee een van de grootste kruidenkwekerijen in België. Laurence gaat er in ‘Lekker Lokaal’ mee aan de slag en serveert ons een heerlijke gevulde kruidenpannenkoek. In ‘Samen Creatief’ vertelt Annick hoe we een prachtig communieboeket maken.

April

In april bezoekt OnsTv de Schobbejakshoogte, een bijzondere struisvogelboerderij. In ‘Lekker Lokaal' bakt Laurence een heerlijk stukje struisvogelvlees overgoten met Roquefortsaus en in ‘Ontdek Ons’ blikken we terug op een geslaagde Goed Gevoel Ladies Fair.

Maart

In maart bezoekt OnsTv Mieke Verniest in de Zwalmbeekhoeve. Zij vertelt vol passie over het Vlaamse Ardennen varken. Laurence schotelt in 'Lekker Lokaal' een heerlijk wokgerecht voor en Annick creërt een stijlvolle paascreatie in 'Samen Creatief'.

Februari

In februari gaan we op bezoek bij de familie Van De Walle. Hans vertelt ons hoe zijn witloofautomaat veel klanten lokt. Laurence kookt een heerlijke Witlooftaart Tatin en Ilke maakt houten juwelen.

Januari

In januari blikken we terug op de succesvolle hartenactie van KVLV. Onze nieuwe kok Laurence schotelt in ‘Lekker Lokaal’ een hartig gevulde aardappel voor. In de rubriek ‘Korte Keten’ gaan we maandelijks op bezoek bij een eigentijdse Korte Keten producent. Raf Patat bijt de spits af.

 

2018

November

In november op OnsTv: We blikken terug op alles wat Ons doet in Vlaanderen met een compilatie van Ons Dorp. Ter inspiratie voor een heerlijke herfstlunch bakken we een witlofquiche met OudBrugge-kaas. En ons vrouwelijk talent ontmoeten we deze keer bij vzw Suskewiet.

Oktober

In oktober op OnsTv: We gaan op bezoek bij KVLV Lille. De Kempense dames tonen ons hoe je origineel kunt sporten in groep. Reporter Klaartje ontdekt alles over exotische planten in ‘Een bloemetje van Ons’ en in Lekker! koken we tofucurry met pompoen.

September

In september op OnsTv: We trekken naar de provincie Antwerpen. Vrouwelijk talent Inge leidt ons rond op Ezelsboerderij de Hoef in Messelbroek. Lekker schotelt een heerlijke appelcrumble voor en we blikken terug op een geslaagde editie van Kunst Op Het Hof.

Augustus

In augustus op OnsTv: We bezoeken een dorp in de provincie Antwerpen en maken een heerlijke zomerse salade niçoise. Roosje Koninckx neemt ons mee in haar belevingstuin op de Baarbeekhoeve in Muizen.

Juli

In juli op OnsTv: We gaan op bezoek in Tildonk waar we Mieke Vanderschueren ontmoeten, een van de winnaressen van Vrouwelijk Talent. In Lekker! serveren we snijbietnerven met ham en kaas en we maken kennis met 'Een bloemetje van Ons'.

Juni

In juni op OnsTv: We gaan op bezoek in Sint-Huibrechts-Lille. In deze deelgemeente van Neerpelt overhandigt KVLV naar aanleiding van haar 100-jarig bestaan een prachtig standbeeld aan de gemeente. Ook ontmoeten we een aantal lokale handelaars. Bij Puuur Neerpelt krijgen we interssante tips om op reis te gaan en in de rubriek 'Lekker' staat er wortelpréparé op het menu.

Mei

In mei op OnsTv: We gaan op bezoek in Wingene. We schotelen een heerlijke Risotto Primavera voor en maken kennis met één van de vier winnaressen van Vrouwelijk Talent. In ‘Eropuit’ leren we van Jürgen Peeters hoe we kinderen kunnen opvoeden door hun zelfsturing te stimuleren.

April

In april op OnsTv: Evelien reist verder richting Oost-Vlaanderen. In Buggenhout bezoekt ze verschillende initiatieven en projecten van Ons. In Lekker schuiven we aan tafel voor een varkenshaasje met witloof en dragonmosterdsaus. En in Eropuit zijn we te gast op de Ladies Fair.

Maart

In maart op OnsTv: Reporter Evelien gaat op bezoek bij de dames van KVLV Dessel. We maken een heerlijke vissoep uit Ons Kookboek en An Cornelis van Bien swAnjee laat zien hoe je een mooie look krijgt.

Februari

In februari op OnsTv: Evelien zoekt uit welke invloed Ons heeft op Gooik. In Lekker! schuiven we aan tafel voor een heerlijke bearnaisesaus. In Eropuit trekken we naar een ongewone modeshow. En in Vrouwelijk Talent op het Platteland zijn we te gast bij Nina Van der Auwera. Zij baat ’t Pure Vrouwtje uit.

Januari

In januari op OnsTv: Evelien zoekt uit welke invloed Ons heeft op Alken. In Lekker! deze keer een overheerlijke Cosmopolitan. In Bloemetje van Ons brengt reporter Klaartje een bezoek aan Kirsten van de blog Plantenkoorts. En ons Vrouwelijk Talent op het Platteland is Ilka Vermeiren. Zij startte haar eigen styling bar op.

2017

December

In december op OnsTv: een terugblik op een heel jaar OnsTv. Samen herbeleven we de mooiste momenten en de leukste uitstappen van Ons.

November

In november op OnsTv: OnsTv-reporter Morgane trekt naar Knesselare. Daar is ze te gast op de zorgboerderij van Eefke. In Lekker! proeven we een slaatje met krielaardappels en gerookte vis. In Bloemetje van Ons gaan we creatief aan de slag met een feesttafel. En ons Vrouwelijk Talent op het Platteland is Lies Hackelbracht..

Oktober

In oktober op OnsTv: ontdek creatieve ideeën op de inspiratiedagen van KVLV, neem een kijkje bij een zorgboerderij en kom alles te weten over de startup MiniMarieTea van Vrouwelijk Talent Isabelle.

September

In september brengt reporter Evelien een bezoek aan Kyma, een dagbesteding voor personen met jongdementie. We koken heerlijk met een tajine en nemen je mee voor een nieuwe Eropuit.

Juli en augustus

Tijdens de zomermaanden legt KVLV-voorzitster Nik Van Gool uit hoe belangrijk de kracht van vrouwen is in onze samenleving. We zingen mee met Vrouwenpopkoor Singasong, ontdekken alles over wol en koken weer heel wat lekkers.

Juni

In juni ruilen we plantjes op een KVLV-ShareFair, gaan we op pad met alpaca's en maken we heerlijke halloumisatés voor op de BBQ.

Mei

In mei op OnsTv: samen met Zorg-Saam ontdekken we de expo van Mieke Coeckelbergh. In Lekker! maken we een verrassende minestronesoep. En voor de vierde keer lanceert Ons de wedstrijd Vrouwelijk talent op het platteland.

April

In april kijkt OnsTv terug naar de Ladies Fair 2017, bereiden we lekkere waterzooi van kip en maakt Miet Maas leuke cadeautjes voor klein en groot met naald, draad en mooie stofjes.

Maart

In maart op OnsTv: Kim ontdekt dat taalstimulering al vanaf de geboorte belangrijk is. In 't Schoon Gerief maak je kennis met vrouwelijk talent Sylvia Rombout en in Lekker! smullen we van een witte chocoladetaart.

Februari

In februari op OnsTv: Kim ervaart hoe een stikkedonkerwandeling je helemaal tot rust brengt, florist Wim De Ruyver maakt een fleurig boeket met tulpen en Liselotte Aerts van De Mispelhoef is vrouwelijk talent op het platteland!

Januari

In januari op OnsTv: volg KVLV-vrouw Godelieve op inleefreis in El Salvador, ontdek een heerlijk recept voor Spaanse omelet en maak kennis met het vrouwelijk talent van de scoutsgroep Akabe in Diest!

 

2016

December

In december blikken we terug op 2016. In een OnsTv-eindejaarsspecial voelen we Evelien aan de tand over haar jaartje jobhoppen. We zetten de mooiste momenten van Vrouwelijk Talent op het Platteland op een rijtje. En we tonen dat het bij tv-opnames ook wel eens verkeerd kan gaan.

November

In november gaat jobhopper Evelien voor de laatste keer aan de slag en dat doet ze bij Zorg-Saam. Ons Vrouwelijk Talent op het Platteland is deze keer Karen Baert van de Vliertuin in Ramsel. En in een Bloemetje van Ons komen de orchideeën aan bod.

Oktober

In oktober gaat jobhopper Evelien gaat aan de slag op een zorgboerderij en belandt tussen het fruit. Ons Vrouwelijk Talent op het Platteland is deze keer fotografe Morgane Gielen. En in Eropuit stappen we op de Kindercarrousel voor een goedgevulde namiddag.

September

In september op OnsTv: maak kennis met Vrouwelijk talent Els Schellekens. Jobhopper Evelien gaat op pad met de dames van KVLV, Vrouwen met vaart. En Agora stelt weer een nieuw Bloemetje van Ons voor.

Juli

In juli op OnsTv: 'KVLV roKt Lokeren' brengt heel wat sfeer in de stad. Monique Dedobbeleer leidt ons rond in De Vlaspit als winnares van Vrouwelijk talent op het platteland. En jobhopper Evelien verwent een gast in CADO Merchtem.

Juni

In juni op OnsTv: We gaan op bezoek in Sint-Huibrechts-Lille. In deze deelgemeente van Neerpelt overhandigt KVLV naar aanleiding van haar 100-jarig bestaan een prachtig standbeeld aan de gemeente. Ook ontmoeten we een aantal lokale handelaars. Bij Puuur Neerpelt krijgen we interssante tips om op reis te gaan en in de rubriek 'Lekker' staat er wortelpréparé op het menu.

Mei

In mei op OnsTv: We gaan op bezoek in Wingene. We schotelen een heerlijke Risotto Primavera voor en maken kennis met één van de vier winnaressen van Vrouwelijk Talent. In ‘Eropuit’ leren we van Jürgen Peeters hoe we kinderen kunnen opvoeden door hun zelfsturing te stimuleren.

April

In april staat jobhopper Evelien een dagje in de schoenen van een huishoudhulp, Isabelle vertelt over haar passie voor thee en we ontdekken alles over rozen.

Maart

In maart op OnsTv: jobhopper Evelien gaat op bezoek bij een onthaalouder. In Handig! maken we creatieve paasdecoratie. En vrouwelijk talent Melanie leert je meer over Equicoaching met paarden.

Februari

In februari helpt jobhopper Evelien kraamverzorgende Marjolijn bij de zorgen voor baby Jolien. In Handig! staan valentijn en carnaval in de kijker. Daarnaast ontdek je samen met Agora hoe je de lente in huis haalt.

Januari

In januari gaat OnsTv op stap met jobhopper Evelien. Elke maand probeert zij één specifieke job bij Ons uit. In Handig! krijg je tips die het leven makkelijker maken.

 

2015

December

In december blikt OnsTv terug op 2015. In een OnsTv-eindejaarsspecial zet OnsTV de leukste, opvallendste en warmste momenten van alle afleveringen op een rijtje.

November

In november maak je kennis met verschillende gepassioneerde zorgboeren. En je ontdekt de nieuwste trends in decoratie en bloemschikken voor de feestdagen.

September

KVLV, Vrouwen met vaart staat in september centraal op OnsTv. Snuif de sfeer op tijdens een juwelenswishing, ontdek hoe je gerechten maakt met restjes en neem een kijkje achter de schermen van uitgeverij Lannoo.


 

Zeker kijken!

  Je vindt OnsTv op Kanaal 22 - Telenet en Kanaal 95 - Proximus of op plattelandstv.be

  Nieuwe uitzending op de tweede zondag van de maand om 10.30 en 21 u.

  Volledige uitzendschema van OnsTv:

  in de tweede en vierde week van de maand

  • om 10.30 u. op zondag - donderdag
  • om 11 u. op maandag - dinsdag - woensdag - vrijdag - zaterdag
  • om 16.30 u. op dinsdag - donderdag - zaterdag
  • om 21 u. op zondag - dinsdag - donderdag - zaterdag

   

  Meer info op http://zogemaakt.kvlv.be en op  www.ons.be

   

  Posted in: Ons
   

  Reacties

  # odette crabbe
  maandag 17 februari 2014 20:41
  Proficiat met jullie OnsTv, doe zo voort. Laat aan de mensen zien dat vrouwen ook prachtige tv kunnen maken. Samen zijn we sterk.

  Groetjes,
  Odette

  Geef je reactie

  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Website

  CAPTCHA image
  Geef bovenstaande code in: