01
KVLV omarmt de Braziliaanse plattelandsvrouwen

Tien KVLV-vrouwen gaan samen met voorzitster Nik Van Gool op uitwisselingsreis naar Brazilië van 31 oktober tot 13 november 2012. Onder leiding van Trias, de ontwikkelingspartner van KVLV, versterken ze het partnerschap tussen KVLV en de ‘Secretaria das mulheres’ in Brazilië. Dit vrouwensecretariaat beoogt de versterking van lokale vrouwengroepen, die voedingsproducten of handwerk verkopen.

Er staat onder andere een kennismaking met diverse vrouwengroepen op het programma. Een vrouwengroep die samen koekjes en cake bakt en nadien verkoopt, vroeg KVLV naar nieuwe recepten. Samen met hen proberen we recepten van hier uit.

Benieuwd naar hun spannende verhalen? Volg hun reisdagboek op de blog www.triaskvlv.net.


Trias, dé partner van KVLV inzake ontwikkelingsamenwerking

Trias is de ontwikkelingsorganisatie van KVLV, Landelijke Gilden, KLJ, Neos, markant en Unizo en steunt bijna een miljoen ondernemende mensen in twaalf landen, verspreid over drie continenten.

Bij de uitvoering van haar programma’s hecht Trias veel belang aan de gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Zo begeleidt onze ontwikkelingsorganisatie het partnerschap tussen KVLV en de ‘Secretaria das mulheres’ in Brazilië. Eerder effende Trias voor onze vereniging ook het pad naar Guinee, een land in West-Afrika waar KVLV al meer dan vijf jaar vecht voor meer gelijkheid tussen man en vrouw. 

Triasngo.be

 

Posted in: Solidariteit, Trias
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: