25

Begin november 2012 organiseert Trias exclusief voor KVLV een uitwisselingsreis van een 14-tal dagen.

Trias werkt sinds 2009 aan de emancipatie van vrouwen in Braziliaanse coöperaties. Drie jaar geleden richtten Unicafes en Cresol, twee lokale partners van Trias, de ‘Secretaria das Mulheres do Paraná’ op.

De uitwisselingsreis kadert in het partnerschap van KVLV met deze 'Secretaria das Mulheres'. Tijdens de reis maak je kennis met vrouwen van beide organisaties. Je ervaart wat het is om te leven op het Braziliaanse platteland. Na je terugkomst rekenen we er op dat je jouw ervaringen met anderen deelt binnen jouw KVLV- groep en dat je deelneemt aan de werkgroep die de werking van Trias promoot binnen KVLV.

In de aanloop naar de reis stomen we je klaar tijdens drie voorbereidende vergaderingen. Je kiest een specifieke opdracht die je tijdens de reis vervult. Die kan variëren van inhoudelijk meedenken tot het schrijven op een blog of het nemen van foto’s.

Wie kan mee?

Van elke deelneemster verwachten we dat ze:
• KVLV goed kent
• een goede gezondheid heeft
• een mondje Engels begrijpt en spreekt
• overweg kan met e-mail
• een engagement heeft om zich ook na de reis in te zetten voor Trias

Heb je ervaring in land- en tuinbouw?
Ben je een hoeveproducent?
Ben je vertrouwd met coöperaties?
Vermeld dit zeker bij je inschrijving.


Praktisch 

Datum: Vertrek 31/10 of 1/11/2012. Terug: 13/11 of 14/11/2012.
Prijs: ± € 2.500 (ticket, verzekering, transport ter plaatse, verblijf en toerisme inbegrepen).
Deelnemers: maximum 10.


Inschrijven

Stel je kandidaat voor 1 juli 2012.
Voor meer info over de reis en het inschrijvingsformulier kan je steeds terecht bij Barbara Luypaert, e-mail kvlv@triasngo.be of tel. 02/548 01 35.
De infovergadering op zaterdag 9 juni 2012 is geannuleerd.


Trias, dé partner van KVLV inzake ontwikkelingsamenwerking

Trias is de ontwikkelingsorganisatie van KVLV, Landelijke Gilden, KLJ, Neos, markant en Unizo en steunt bijna een miljoen ondernemende mensen in twaalf landen, verspreid over drie continenten. Bij de uitvoering van haar programma’s hecht Trias veel belang aan de gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Zo begeleidt onze ontwikkelingsorganisatie het partnerschap tussen KVLV en de ‘Secretaria das mulheres’ in Brazilië. Eerder effende Trias voor onze vereniging ook het pad naar Guinee, een land in West-Afrika waar KVLV al meer dan vijf jaar vecht voor meer gelijkheid tussen man en vrouw. 

Triasngo.be

 

 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: