28

Als frisse afsluiter van een zomerse maaltijd of gewoon 's avonds op het terras, deze sorbet is onweerstaanbaar!

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2,5 dl kriekbier of frambozenbier
  • 150 g suiker
  • sap van 1 citroen
  • 2 dl water
  • 1 eiwit

 

Bereidingswijze
Maak een suikersiroop door het water met de suiker en het citroensap aan de kook te brengen en laat ongeveer 1 minuut doorkoken. Laat afkoelen. Meng er het kriek- of frambozenbier onder.
Breng over in de ijsmachine en draai de sorbet tot hij bevroren is. Spatel er halverwege de draaitijd het stijfgeklopte eiwit onder.
Als je niet over een ijsmachine beschikt, breng dan het mengsel over in een diepvriesdoos, zet het in het vriesvak en klop het regelmatig (om de 20 minuten) op om de vorming van ijskristallen te voorkomen. De tijd nodig voor het maken van een sorbet zonder ijsmachine bedraagt 2 tot 4 uur. Klop het eiwit op en spatel het halverwege door de halfvloeibare sorbet. Plaats weer in de diepvriezer tot de sorbet klaar is. Blijf om de 20 minuten opkloppen. Zet de glazen in de koelkast en vul de gekoelde glazen met de sorbet.

 

  • Meer recepten vind je in de nieuwe versie van ‘Ons Kookboek’.

 

Copyright foto www.studiowauters.com

 

Posted in: Recepten
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: