05

Op 15 april 2012 werd een nieuwe parochiezaal in ’s-Gravenvoeren geopend. KVLV ’s-Gravenvoeren slaagde erin de vernieuwing van de parochiezaal een stevige duw voorwaarts te geven.

 

Actie 'Een goed vergaderlokaal ook voor jou'

In 2005 nam deze KVLV-vereniging deel aan de lokalenactie 'Een goed vergaderlokaal ook voor jou' van KVLV in samenwerking met CERA.
KVLV ’s-Gravenvoeren viel in de prijzen. Met de geldsom lieten ze  architectenbureau Frans Vandueren een plan ontwerpen voor de renovatie van hun parochiezaal.


Nieuwe parochiezaal en restauratie van de kerk

Na tal van vergaderingen met de gemeente, de kerkfabriek, de parochie, Monumentenzorg en met KVLV-secretaresse Moniek Gaens, tevens secretaris van de kerkfabriek, werd het project uitgebreid tot de bouw van een nieuwe parochiezaal en de volwaardige restauratie van de Sint-Lambertuskerk. Ook de omgeving werd verfraaid tot een stijlvol groenproject.


Polyvalente parochiezaal

In de polyvalente parochiezaal en winterkapel kunnen zo'n 120 mensen samenkomen. Er is ook een kleinere vergaderzaal, een bar en sanitair met aanpassingen voor gehandicapten. Verder werd de zaal uitgerust met alle moderne communicatiemiddelen zoals internet, beamer, projectiescherm en verduisteringspanelen.

 

Proficiat en veel geluk aan KVLV ’s-Gravenvoeren. Zij tonen aan dat een klein stapje in een KVLV-afdeling grote gevolgen kan hebben voor het dorp.

 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: