09
Fruitbedrijf ’t Hoogveld en KVLV laureaat van het Boerenbureplan

Fruitbedrijf ’t Hoogveld en KVLV zijn laureaat van het Boerenburenplan met een project dat de focus legt op seizoensarbeidsters 'Letterlijk en figuurlijk elkaar de hand reiken'.

De plaatselijke KVLV-groep van Korbeek-Dijle bezoekt de pluksters van fruitteeltbedrijf ’t Hoogveld in Bertem bij Agravrouw Kristien Vanessche in september 2013. Zo leren ze de plukarbeidsters beter kennen. Via het Sociaal Huis nodigen ze ook enkele kansarmen uit om aan te sluiten.
Na het formele gedeelte geven de KVLV-vrouwen de pluksters een handmassage, ter appreciatie van hun handenarbeid en als welkom in het dorp. Ze reiken elkaar de hand, letterlijk en figuurlijk.

Seizoenarbeidsters beter leren kennen

Seizoenarbeidsters in de land- en tuinbouw krijgt vaak nog weinig erkenning bij het grote publiek. Ze verlaten tijdelijk hun land om in Vlaanderen intensieve handarbeid te verrichten in onze tuinbouw.

Er is inmiddels reeds navolging van dit project met een tweede initiatief in Gruitrode. Hier leren de seizoenarbeidsters en KVLV-vrouwen elkaar beter kennen via een andere gemeenschappelijke interesse: koken en gezellig tafelen. Inspirerend voor jouw KVLV-groep?

Meer informatie over Boerenburenplan

Met het Boerenburenplan wil CERA en het Innovatiesteunpunt vernieuwende initiatieven die de plaatselijke band tussen landbouwbedrijven en hun naaste omgeving verbeteren een duwtje in de rug geven.

 

 

 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: