25

Van 14 tot 24 november 2013 vindt de Week van de Smaak plaats in Vlaanderen en Brussel. Thema van dit jaar is 'Water & Vuur'. Samen verwijst het thema naar tegenstellingen, wedstrijden en culinaire duels. Apart staat het voor roken en stoken, bakken en grillen, voor vis en de zee, voor koffie en jenever, voor havens en rivieren.

Zin om deel te nemen? Meld voor 30 juni 2013 je smakelijke activiteiten aan op www.weekvandesmaak.be


Hieronder alvast enkele tips die je op weg helpen
 • Op en aan het WATER
  Is jouw stad of gemeente trotse bezitter van een oude vismijn of haven? Ken je pittoreske waterplekjes in de buurt? Een brug met een verhaal of een oude waterweg die niet langer in gebruik is? Organiseer een buurtfeest aan ’t water met paling of mosselen, of start de dag goed met een ontbijt aan ’t water (en vuurkorven voor de warmte).
 • Bereidingen met WATER
  Zuiver uit de kraan of als soep, thee, koffie of bier: water speelt een hoofdrol in veel gerechten. Organiseer een bierproefavond voor vrouwen en nodig een bierexpert uit om je de fijne kneepjes van het proeven te leren. Of laat je inspireren door de Engelse theecultuur en organiseer samen met je afdeling een afternoon- of een high tea met huisgemaakte scones en zwarte thee.
 • Ingrediënten uit het WATER
  Iedereen kent zalm, tong en kabeljauw… Maar er zwemmen nog meer vissen in de zee. Neem een kijkje op North Sea Chefs en organiseer een workshop koken met vergeten vissoorten of bijvangst. Geef daarbij ook oude bewaartechnieken een tweede leven: pekelen of roken, kennis die niet verloren mag gaan.
 • VUUR in kooktechnieken
  Bakken, roken, braden en grillen: vuur brengt variatie en avontuur. Zoek een nog werkende bakoven in de buurt of ga aan de slag met traditionele leemoventjes. Trommel alle leden op en organiseer een bakdag: brood en taart voor iedereen!
 • WATER en VUUR figuurlijk
  Vrouwen achter de barbecue en grootmoeders die zich aan de moleculaire keuken wagen. Reken af met clichés: vrouwen, leer de kneepjes van het roosteren en organiseer een winterbarbecue. Grootmoeders, ga aan de slag met foodpairing of experimenteer met gepeperde en/of pikante gerechten.

 

Meer info?

 

 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: