03

De bakpieten halen het recept voor speculaas dit jaar natuurlijk uit Ons Bakboek!

 

Ingrediënten

  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 500 g zelfrijzende bloem of 500 g bloem met 16 g bakpoeder
  • 250 g boter
  • 250 g donkere kandijsuiker
  • 2 eieren

 

 

 

Meng de kruiden met de bloem. Hak in een mengkom de boter met een mes gelijkmatig door de bloem en meng met suiker en zout. Wrijf alles tussen de handen tot een soort zanderige massa ontstaat. Maak een kuiltje. Doe er de eieren in en kneed alles tot een samenhangend deeg. Kneed niet langer dan nodig. Laat een dag of een nacht rusten op een koele plaats.

Breng het deeg op kamertemperatuur. Bestuif de speculaasvormen goed met bloem en bebloem eventueel de randen met een kwast. Rol het deeg uit tot de gewenste dikte en steek er figuren uit of druk het uitgerolde deeg in de speculaasvorm.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schik er de uitgestoken figuren op of tik de speculaaspoppen uit de vormen. Je kunt ook het deeg oprollen tot een stevige worst en in plakjes snijden volgens de gewenste dikte.

Bak in een voorverwarmde oven op 175 °C gedurende 10 à 20 minuten naargelang de dikte van het deeg. Controleer regelmatig. Haal van de bakplaat en laat afkoelen op een taartrooster.

 

Meer recepten vind je in 'Ons Bakboek'

Copyright foto Heikki Verdurme

 

Posted in: Recepten, Culinair
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: