16

Belangstelling voor handwerk groeit, breien piekt
Dag van de ambachten - 17 november 2019

Steeds meer mensen zijn graag met de handen bezig. Zelf dingen kunnen maken doet veel deugd. Kennis van 'oude' technieken doorgeven en ze zo bewaren voor de toekomst evenzeer. Dat de belangstelling groeit, blijkt uit de talrijke creatieve cafés, workshops en boeken. Handwerk, ambachtelijk bezig zijn, zit in de lift.

KVLV ziet de belangstelling voor 'oudere' technieken’ zoals breien, haken, borduren, naaien, herstellen en upcyclen, sterk groeien. Jongeren vinden de weg naar de vele workshops en ateliers of cafés waar kennis wordt gedeeld of doorgegeven en geoefend. Sinds begin 2019 telt KVLV al meer dan 20.000 uren waarin vrouwen samenkomen om dingen te creëren.

Steeds meer vrouwen en mannen maken regelmatig wat tijd vrij voor handwerk. Het zelf creëren van een product geeft veel voldoening. Mensen leren graag bij en zijn fier op wat ze zelf met de handen hebben gemaakt. Dat vergroot het zelfvertrouwen en maakt meer zelfredzaam.
Handwerk biedt ook kansen om even te ontsnappen aan de hectiek van alledag en innerlijke rust te vinden.

Een goed moment, vindt KVLV, om alle decennialange vergaarde kennis van technieken en ambachten niet teloor te laten gaan maar aan jongere generaties door te geven. KVLV-vrijwilligers delen met liefde hun expertise en hun passie voor deze vaardigheden.

KVLV stelde ook al haar expertise en kennis te boek in diverse publicaties zoals het gloednieuwe Ons Breiboek e.a.

 

 

 

Posted in: Creativiteit
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: