10

In de rubriek 'Lekker Lokaal' op Ons TV kookt Laurence met lokale ingrediënten heerlijke gerechten uit 'Ons Kookboek'.

In de uitzending van november bereidt ze appelplaatgebak, met frisse appels en smaakvolle rozijntjes. En met een laagje abrikozengelei voor een extra fruitige taart.

Deze klassieker smaakt altijd. Heerlijk met een bolletje vanille-ijs erbij.

 

Ingrediënten

  • 390 boter op kamertemperatuur
  • 309 g gruissuiker
  • 6 eieren
  • 450 g zelfrijzende bloem
  • 3 appels
  • 100 g rozijnen
  • 300 g abrikozengelei

 

Klop de boter romig met de suiker. Klop er de eieren een voor een onder. Meng de rozijnen met de bloem en spatel onder het deeg. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in fijne schijfjes.

Bekleed een ovenbakplaat met bakpapier en beboter het papier. Verdeel de helft van het deeg over de bakplaat. Beleg met de appelschijfjes en bedek de schijfjes met de rest van het deeg. Strijk het gelijkmatig uit. Bak 1 uur in een voorverwarmde oven van 175 °C. Ontvorm en laat afkoelen. Verwarm de abrikozengelei en bestrijk hiermee het gebak.

 

Meer recepten vind je in de KVLV-uitgave 'Ons Kookboek'.

Copyright foto: As Cooked by Ginger

 

 

Posted in: Recepten, Culinair
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: