16

Samen koken - goed recept voor superdiverse samenleving
KVLV en RuimteVaart brengen kookboek uit


Niets beter dan samen koken en eten om een andere taal of over andere gewoonten te leren. Daarom lanceren KVLV, vzw de RuimteVaart en Groep Intro op 10 oktober het kookboek 'Wereldgerechten'. Daarin staan de lievelingsrecepten van een diverse groep van medewerkers van het sociaal restaurant. In tientallen KVLV-kookworkshops gaan zij met deze recepten aan de slag. Volgens KVLV een uitstekende manier om in een superdiverse samenleving nieuwe en leuke banden te smeden. 

De drie organisaties willen werken aan een wereld zonder uitsluiting. De Leuvense vzw RuimteVaart stimuleert met het project ‘Taal op het menu’ de taalvaardigheid en emancipatie van haar anderstalige medewerkers. KVLV zoekt naar meer verbinding tussen mensen met verschillende achtergronden. Groep Intro zorgde voor de taalcoaching. De organisaties brachten hun expertise bijeen om dit project te realiseren. 

De eerste kookworkshop waar KVLV-vrijwilligers, samen met de auteurs, gerechten uit dit unieke kookboek bereiden, vindt plaats op donderdagvoormiddag 10 oktober. Dit is meteen ook de lancering van het boek en van het KVLV-traject.

Op donderdag 10 oktober om 11.30 u wordt het kookboek 'Wereldgerechten' voorgesteld aan de pers in de RuimteVaart, Valkerijgang 26, 3000 Leuven. Bekijk hier de persuitnodiging.

 

Posted in: Culinair, Boeken
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: