25

Mmm, bresiliennetaart! Maak deze klassieker lekker zelf met dit kraakverse recept uit Ons Bakboek.

 

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 15 g boter
  • 1 g zout
  • 15 g fijne suiker
  • 15 g verse gist
  • 125 ml melk
  • ½ ei
  • boter om in te vetten

Voor de vulling

  • 4 eieren
  • 125 g fijne suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 500 ml melk
  • 60 g bloem

Voor de afwerking

  • 250 ml slagroom
  • 30 g poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 g bresiliennenootjes

Stort voor het gistdeeg de bloem op het werkvlak in een kring en maak in het midden een kuiltje. Leg de blokjes boter en het zout aan de buitenkant en doe de suiker in het kuiltje. Los de gist op in de melk. Giet deze beetje bij beetje in het kuiltje. Meng het vocht en de bloem met één hand. Doe het ei in het midden van het kuiltje als het vocht bijna is opgenomen. Werk vanaf het midden naar de bloem toe tot de vloeistof, het ei, boter en zout zijn opgenomen door de bloem.

Begin met twee handen het deeg intensief te rekken door het uit te duwen met de handpalm en terug te vouwen. Herhaal dit gedurende 10 minuten of tot het niet meer aan de handen kleeft. Bol het deeg op en laat 5 minuten afgedekt rijzen onder huishoudfolie of een vochtige keukenhanddoek.

Rol het deeg flinterdun uit. Leg het in een boterde taartvorm van 28 cm Ø. Maak de randen gelijk. Zet de taartvorm met deeg in de koelkast, zodat het deeg niet verder rijst.

Maak de vulling. Splits de eieren en klop de eierdooiers met de suiker en de vanillesuiker. Voeg de bloem toe aan het eierdooiermengsel. Giet er de melk op en roer alles goed door elkaar. Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel door het eiderdooiermengsel. Breng het geheel over op het deeg in de taartvorm.

Bak in een voorverwarmde oven op 170 °C gedurende 50 minuten. Haal uit de vorm, leg op een taartrooster en laat afkoelen.

Klop de slagroom stevig op met de poedersuiker en de vanillesuiker. Strijk de slagroom egaal uit over de taart en strooi er bresiliennenootjes op.

 

Meer recepten vind je in 'Ons Bakboek'

Copyright foto Heikki Verdurme

 

Posted in: Recepten, Culinair
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: