18

Tjap tjoy betekent letterlijk gemengde (tjap) groenten (tjoy). Echt veggie dus!

 

Ingrediënten

  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 1 chilipepertje
  • ½ komkommer
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 rode ui
  • 100 g wortelen
  • 100 g peultjes
  • 2 knoflookteentjes
  • peper
  • zout

Voor de zoetzure saus

  • 3 el tomatenketchup
  • 1 el witte wijnazijn
  • 75 ml water
  • 2 tl worcestersaus
  • 1 tl maïszetmeel
  • 3 el fijne suiker

Pel de rode ui en snijd in fijne, halve ringen. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd het pepertje in dunne ringen, de champignons in schijfjes. Was de paprika’s, verwijder de zaden en de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Was de komkommer, halveer en verwijder de zaadlijsten. Snijd in staafjes. Schil de wortel en snijd eveneens in fijne staafjes. Was de peultjes en halveer ze.

Verhit 2 eetlepels arachideolie in de wok. Roerbak de ui, de knoflook en de chilipeper gedurende 2 minuten. Voeg de wortel en de paprika’s en na 3 minuten ook de champignons, de komkommer en de peultjes toe. Kruid met peper en zout. Laat de groenten beetgaar worden.

Maak ondertussen de zoetzure saus. Meng suiker, witte wijnazijn, tomatenketchup, worcestersaus en water. Breng aan de kook. Los het maïszetmeel op in een weinig water en bind hiermee de saus. Giet de saus over de tjap tjoy.

Lekker met woknoedels.

 

Meer recepten vind je in de KVLV-uitgave 'Wokken, lekker en snel'. 

Copyright foto www.studiowauters.com

 

Posted in: Recepten, Culinair
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: