11

In de rubriek 'Lekker Lokaal' op Ons TV kookt Laurence met lokale ingrediënten heerlijke gerechten uit 'Ons Kookboek'. In de uitzending van september bereidt ze bloemkooltabouleh.

Lekker met lamsvlees of als slaatje bij de barbecue.

 

Ingrediënten

  • ½ bloemkool
  • 4 pijpajuintjes
  • 1 komkommer
  • 3 tomaten
  • een handvol verse munt (fijngehakt)
  • 4 eetlepels platte peterselie (fijngehakt)
  • 1 knoflookteentje
  • sap van ½ citroen
  • 1 dl olijfolie
  • peper
  • zout

Snijd de pijpajuintjes in ringen, de geschilde komkommer en de tomaten in blokjes en de bloemkool in roosjes. Verkruimel de bloemkool in een blender of met een mes. Meng de groenten in een kom.

Maak een vinaigrette van de olijfolie, het citroensoep, het geperste knoflookteentje, de munt en de peterselie. Meng dit onder de groenten en zet enkele uren in de koelkast.

 

Meer recepten vind je in de KVLV-uitgave 'Ons Kookboek'.

Copyright foto: As Cooked by Ginger

 

 

Posted in: Recepten, Culinair
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: