13

Mmm, mosselen op z'n Marokkaans: tajine met mosselen, scampi en venkel.

 

Ingrediënten

  • 500 g mosselen
  • 500 g ongepelde grote scampi’s (ontdaan van darmkanaal)
  • 1 citroen
  • 6 sjalotten
  • 2 venkels
  • 2 dl room
  • 2 theelepels harissa
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
  • peper
  • zout

Doe de mosselen en scampi’s in een grote kookpot en zet ze net onder water. Voeg het sap van 1 citroen toe en kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pot en breng aan de kook. Laat 3 minuten garen en schud regelmatig op. De mosselen zijn gaar als alle schelpen open staan. Giet af, maar bewaar wel het kookvocht.

Pel de sjalotten en snijd in fijne ringen. Was de venkel en snijd in kleine blokjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een tajine en stoof hierin de venkel en sjalotten tot ze beetgaar zijn. Roer er de harissa onder. Voeg 2,5 dl van het bewaarde kookvocht toe en laat gedurende 2 minuten doorkoken. Giet er vervolgens de room bij en laat de saus 3 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Doe de scampi’s, de mosselen en de helft van de bladpeterselie in de saus en laat 5 minuten onder deksel stoven. Werk af met de rest van de bladpeterselie.

Lekker met Marokkaans brood.

 

Meer recepten vind je in de KVLV-uitgave 'Lekker Marokkaans'. 

Copyright foto www.studiowauters.com

 

Posted in: Recepten, Culinair
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: