12

In de rubriek 'Lekker Lokaal' op Ons TV kookt Laurence met lokale ingrediënten heerlijke gerechten uit 'Ons Kookboek'. In de uitzending van juli bereidt ze een zomers ijsje met amaretti.

 

Ingrediënten

  • 5 eidooiers
  • 175 g griessuiker
  • 3 dl melk
  • 3 dl room
  • enkele druppels amandelessence
  • 100 g amaretti (bitterkoekjes)

Breng de melk samen met de helft van de suiker tot net tegen het kookpunt. Klop ondertussen de eidooiers samen met de rest van de suiker wit-schuimig. Voeg al roerend de warme melk toe en klop alles goed op. Breng weer over in de kookpot.

Zet op een niet te hoog vuur en breng, goed roerend, tot net tegen het kookpunt. Breng een lepel in het mengsel, haal de lepel er uit, trek door het mengsel dat aan de bolle kant van de lepel hangt een streep met je vinger. Blijft deze streep zichtbaar, dan is het mengsel klaar. Blijft de streep niet zichtbaar, laat dan nog even al roerend indikken zonder te koken.

Haal van het vuur. Laat afkoelen met het deksel op de kookpot om velvorming te voorkomen.

Roer er, als het mengsel afgekoeld is, de room en amandelessence door. Laat verder afkoelen in de koelkast. Breng over in de ijsmachine en laat draaien.

Verkruimel de koekjes en voeg ze toe zodra het ijs bijna klaar is. Laat het ijs verder draaien tot het klaar is.

 

Meer recepten vind je in de KVLV-uitgave 'Ons Kookboek'.

Copyright foto: As Cooked by Ginger

 

 

Posted in: Recepten, Culinair
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: