05

Breng de zomer op je bord met deze Italiaanse omelet. Buon appetito!

Een frittata is een dikke omelet waarin alle restjes van de voorbije dagen verwerkt worden en een typisch gerecht uit de 'cuccina povera'.

 

Ingrediënten

  • ½ courgette
  • 150 g jonge spinazieblaadjes
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 6 eieren
  • 2 el melk
  • 75 g gemalen Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Was de courgette en snijd in schijfjes van 0,5 cm. Was de spinazie, laat uitleken in een vergiet en snijd grof. Snipper de ui en knoflook fijn. Klop de eieren los met de melk, meng er de Parmezaanse kaas onder en breng op smaak met peper en zout.

Verhit olijfolie in een antikleefpan. Stoof de ui, knoflook en courgette gedurende 5 minuten. Voeg de spinazie toe en laat kort meestoven tot hij geslonken is en het vocht verdampt. Breng op smaak met peper en zout.

Giet het eimengsel over de groenten. Laat gedurende 8 tot 10 minuten op een zacht vuur stollen met een deksel op de pan. Serveer de frittata in punten gesneden als snack, of met een salade als lichte lunch.

 

Meer recepten vind je in de KVLV-uitgave 'Italiaanse favorieten'. 

Copyright foto www.studiowauters.com

 

Posted in: Recepten, Culinair
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: