22

Dit jaar wordt iedereen weer #Boerentrots

We hebben geen grote wetenschappelijke studies nodig om te weten dat consumenten en boeren doorheen de jaren steeds verder uit elkaar zijn gegroeid. We haasten ons na het werk massaal naar de supermarkt om ingrediënten te kopen voor het avondeten, maar vragen ons niet meer af waar dat eten vandaan komt. De brug tussen boer en burger is steeds minder evident. Nochtans zijn onze Vlaamse boeren bijzonder. Nergens ter wereld slagen land- en tuinbouwers er in om op zo’n kleine oppervlakte als de onze zo’n enorme diversiteit aan producten voort te brengen. Daar mogen we terecht ‘boerentrots’ op zijn.


We willen Vlamingen #Boerentrots maken op de boeren die zorgen voor al dat lekkers op ons bord!

Daarom steunt Boerenbond de beweging #Boerentrots die burger en boer weer dichter bij elkaar brengt. #Boerentrots brengt het echte verhaal van land- en tuinbouwers. Het is een eerbetoon aan zij die iedere dag het beste van zichzelf geven om al dat lekkers op ons bord te krijgen.


Hoe werkt het?

Fase 1
#Boerentrots heeft haar eigen manifest. Elf gerenommeerde topchefs, die beseffen dat ze nergens zouden staan zonder onze boeren, hebben dat manifest al spontaan ondertekend. Ze vragen aan de rest van Vlaanderen om hetzelfde te doen.

Bekijk de video hier.


Fase 2
Daarna zullen BV’s in de media tonen hoe #Boerentrots ze zijn met een echte jobswitch. Onder andere Ruben Van Gucht en Stan Van Samang gaan zelf op een boerderij werken en geven zo een unieke blik achter de schermen.


Worden jullie ook #Boerentrots en tekenen jullie ons manifest?

Zet je handtekening.


#Boerentrots wil bruggen bouwen tussen de boer en de consument. #Boerentrots wil Vlamingen ervan bewust maken dat land- en tuinbouwers onmisbaar zijn voor onze gemeenschap, onze gezondheid, ons voedsel, ons landschap en ons milieu.

 

 

 

Reacties

zondag 28 april 2019 0:29
fijn! jullie actie.
Het respect voor onze boeren mag dringend bijgewerkt worden!
# Calis Christina
vrijdag 26 april 2019 17:08
Ik ben zo blij dat ik lid geworden ben van KVLV ik geniet en beleef alles mee wat jullie allemaal organiseren en waar maken voor ons alvast veel bewondering respect en dank
Veel liefs
Cristina💗🐷🐽🐔🐖🐄🐂🐓🐇
# Leen Engelen
vrijdag 26 april 2019 0:52
Dank je, mooi initiatief

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: