03

Persbericht
Wijgmaal, 18 maart 2019

Allereerste gids voor vrouwelijke ondernemers op de markt

Het Landelijk infopunt voor vrouwen, kortweg Liv, lanceerde vandaag de allereerste gids voor vrouwelijke ondernemers. Daarmee brengt het Liv de bijzonder complexe situatie van deze onderneemsters, op zowel juridisch, economisch als sociaal vlak, scherp in beeld. Het initiatief moet ook klassieke dienstverleners helpen om correct om te gaan met vrouwelijk ondernemerschap. Dit basiswerk mikt in de eerste plaats op vrouwen in land- en tuinbouw, maar is evenzeer bruikbaar voor àlle vrouwelijke ondernemers. Minister van Landbouw, Koen Van den Heuvel kreeg het eerste exemplaar.

Liv behandelde sinds 2016 meer dan 550 dossiers die de complexiteit van ondernemen, zeker als vrouw in land- en tuinbouw, scherp illustreren. Deze verhalen van sterke vrouwen, die vele ballen tegelijk moeten hooghouden, inspireerden Liv om een informatieve gids uit te brengen. Deze gids wapent vrouwen bij hun zoektocht naar juridische, economische of andere oplossingen op maat van hun leven en hun bedrijf.

Leen nam al maatregelen. “Wij bouwden enkele jaren geleden een magazijn op grond van mijn man. Na advies van Liv, lieten we ons huwelijkscontract wijzigen, waardoor de grond én het gebouw nu aan ons beiden toebehoren.”

Ook An is tevreden met het advies van Liv. “Mijn man nam onlangs het tuinbouwbedrijf van zijn ouders over. Maar zijn broers zagen dat niet zitten. Liv bracht mij in contact met een overnameconsulent die ons allemaal rond de tafel bracht. De situatie is nu uitgeklaard.”

Greet kan voortaan meer voor haar moeder zorgen. “Ik zorg, naast ons bedrijf, ook voor mijn moeder die sinds kort erg ziek is en bij ons inwoont. Dankzij Liv weet ik nu dat ik aanspraak maak op mantelzorgverlof.”

De Infogids doet ook klassieke dienstverleners zoals notarissen, sociale secretariaten, banken, en de overheid een beter inzicht krijgen in de complexe samenhang van maatregelen in individuele dossiers. Zo krijgen ze meer aandacht voor de eigenheid van het vrouwelijk ondernemerschap en kijken ze ook verder dan het eigen expertise-domein.

Nik Van Gool, voorzitster KVLV, “ Het boek is een onmisbare gids voor àlle vrouwelijke ondernemers. Ik hoop dat hiermee ook de erkenning en waardering groeit voor het werk van al die creatieve duizendpoten die zij zijn.”

Minister Koen Van den Heuvel vergeleek dit basiswerk met Ons Kookboek, de Vlaamse kookbijbel van KVLV, “Ik hoop dat heel veel onderneemsters èn hun partner zich door dit boek laten inspireren in hun ondernemerschap. Onze samenleving kan daar alleen maar wel bij varen”. De minister dankte KVLV voor dit pionierswerk.

 

Meer informatie over Liv: An Deneffe - Coordinator Liv - adeneffe@ons.be - 016/24 20 15 - www.e-liv.be - www.e-liv.be/infogids

 

Leven en ondernemen. 
Infogids voor vrouwen in land- en tuinbouw
Prijs € 32,00 of € 27,00 voor KVLV-leden + € 3,00 verzendingskosten.
Bestel KVLV-leden - andere

 

Posted in: Vrouwen, KVLV-Agra
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: