05

Cacciatore betekent ‘op de wijze van de jager’. Deze maaltijd in 'jagerstijl' maakt gebruik van paddenstoelen (makkelijk te krijgen op jagerstochten door de bossen!), ui, tomaten en kruiden. Je kunt hem serveren met pasta.

 

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kg kippenbillen
  • zout
  • peper
  • 2 middelgrote uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 250 g champignons
  • 3 gele paprika’s
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano

Snijd de uien in fijne halve ringen, snipper de knoflook fijn, snijd de paprika’s in reepjes en de champignons in plakjes.

Verhit de olie in een pan. Kruid de kippenbillen met peper en zout en bak ze met het vel naar beneden tot ze licht verkleuren. Haal ze vervolgens uit de pan.

Doe de uienringen in de pan en bak gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook, champignons en paprika’s toe. Laat gedurende 3 tot 4 minuten zachtjes stoven. Roer er de tomatenpuree door en laat kort meebakken. Voeg de wijn toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met peper, zout, rozemarijn en oregano. Doe de kip weer in de pan en breng het geheel aan de kook. Plaats het deksel op de pan en laat 30 minuten sudderen. Roer af en toe.

Haal de kip uit de pan, houd warm en laat de saus zonder deksel nog ± 5 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de saus over de kip en serveer.

 

Meer recepten vind je in de KVLV-uitgave 'Italiaanse favorieten'. 

Copyright foto www.studiowauters.com

 

Posted in: Recepten, Culinair
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: