04

In de rubriek 'Lekker Lokaal' op Ons TV kookt Laurence met lokale ingrediënten heerlijke gerechten uit 'Ons Kookboek'. In de uitzending van van maart bereidt ze udonnoedels met varkensreepjes en peultjes.


Bekijk het filmpje hier.

 

Ingrediënten

  • 600 varkensreepjes
  • 250 g peultjes
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 125 g babymaïs
  • ½ bosje verse koriander
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 200 g udonnoedels
  • arachideolie

Voor de marinade

  • 2 knoflookteentjes
  • 1 stuk verse gember (1 cm)
  • 1 eetlepel perenstroop
  • een scheutje droge sherry of Shaoxing wijn
  • peper
  • 3 eetlepels sojasaus

 

Rasp de gember en pers de knoflook. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een hoge beker en mix met de staafmixer. Giet de marinade over het vlees en laat minstens 1 uur marineren in de koelkast.

Snijd de peultjes, lente-ui en babymaïs in schuine stukjes. Hak de koriander fijn. Kook de udonnoedels gaar volgens de instructies op de verpakking. Laat het vlees uitlekken, maar bewaar de marinade. Verhit wat arachideolie in de wok, schroei het vlees kort dicht en haal het terug uit de pan. Verhit opnieuw wat olie en roerbak de groenten 5 minuten. Voeg wat marinade toe en laat het vocht verdampen. Doe het vlees terug in de wok om door te warmen. Haal de wok van het vuur en voeg de koriander toe.

Verdeel de udonnoedels over 4 kommetjes, schep er de vlees-groentemengeling over en werk af met de sesamzaadjes.

 

Tip: als je geen udonnoedels vindt, kun je ook sobanoedels gebruiken.

 

Meer recepten vind je in de KVLV-uitgave 'Ons Kookboek'.

 

Copyright foto Plattelands tv

 

 

Posted in: Recepten, Culinair
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: