13

Warme gevulde aardappel met geitenkaas en zongedroogde tomaten

In de rubriek 'Lekker Lokaal' op Ons TV kookt Laurence met lokale ingrediënten heerlijke gerechten uit 'Ons Kookboek'. In de uitzending van januari bereidt ze deze hartig gevulde aardappel.

Bekijk het filmpje hier.

 

Ingrediënten

  • 4 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 150 g geitenkaas
  • 8 half zongedroogde tomaten
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • peper
  • zout

 

Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en meng ze onder de geitenkaas. Breng op smaak met peper, zout en oregano.

Snijd de gewassen aardappelen overlangs middendoor. Kook ze ongeschild in 20 minuten gaar in licht gezouten water. Haal het kruim uit de aardappelhelften tot op 1/2 cm van de schil. Meng het aardappelkruim met het kaasmengsel. Vul hiermee de uitgeholde aardappelen.

Schik de aardappelen in een ovenschotel en druppel er wat olie van de tomaten over. Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C, totdat de aardappelen lichtjes gekleurd zijn.

 

Meer recepten vind je in de KVLV-uitgave 'Ons Kookboek'.

 

Copyright foto Plattelands tv

 

 

Posted in: Recepten, Culinair
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: