23

Een heerlijk luchtig én feestelijk koekje voor bij de koffie.

 

Voor 10 koekjes

  • 75 g fondantchocolade
  • 2 grote eiwitten
  • 150 g suiker
  • 135 g amandelpoeder
  • enkele druppels amandelessence

Voor de vuling:

  • 30 g boter op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels slagroom
  • 100 g poedersuiker

Voor de afwerking:

  • poedersuiker

 

Smelt de in gelijkmatige stukken gehakte chocolade. Klop de eiwitten stijf en voeg er halverwege de suiker bij. Spatel er voorzichtig het amandelpoeder, de amandelessence en de gesmolten chocolade onder. Schep op een met bakpapier beklede bakplaat telkens 1 eetlepel van het beslag en strijk uit tot een koekje van 5 cm doorsnede. Houd voldoende tussenruimte. Bak de koekjes 25 minuten in een voorverwarmde oven van 170 °C. Laat afkoelen op een rooster.

Maak ondertussen de vulling door de boter romig te kloppen. Voeg er de room en poedersuiker bij en meng goed. Doe wat vulling op de onderkant van elk koekje en leg er de onderkant een ander koekje op. Bestuif met poedersuiker.

 

Meer recepten vind je in de KVLV-uitgave 'Hartig en zoet'.

 

Copyright foto www.studiowauters.com

 

 

Posted in: Recepten, Culinair
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: