30

Münsterland

Fietsen in en rond de Duitse stad Münster

Het Münsterland is een dichtbij reisbestemming, in het noorden van Westfalen. Dat is maar 140 km van Keulen en via de autosnelweg komt men er in geen tijd. Het is een vrij vlak parklandschap waar fietsen een vanzelfsprekendheid is. Dat weten ook de toeristische autoriteiten van Münsterland, want zij hebben een uitstekend bewegwijzerd fietspadennet met themaroutes ontworpen.

De stad Münster is het centrum van de regio met vele monumentale gebouwen, waaronder de Dom en het huis van de Vrede van Münster in 1648, maar we komen hier vooral voor het schitterende en zeer afwisselende landschap. We fietsen langs de vele waterburchten, kastelen en landhuizen die het Münsterland rijk is en ontdekken verborgen juweeltjes zoals het Schloss Nordkirchen met de prachtige tuinen, de unieke middeleeuwse Wasserburg, Visschering en het vroegbarokke Schloss Westerwinkel. Ook de natuur komt volop aan bod met o.a. de route langs het sterk meanderende riviertje de Werse en het uitgestrekte Naturschutzgebiet die Davert.

Om voluit te genieten van de fietsregio Münsterland logeren wij in uitstekende driesterrenhotels in Ascheberg en Rinkerode.

Praktisch:

Periode: 19 tot 24 augustus 2019
Prijs:

  • tweepersoonskamer: € 975, € 925 voor KVLV-leden
  • eenpersoonskamer: € 1050, € 1000 voor KVLV-leden

Programma: bekijk het programma
Inschrijven: voor 15/01/2019
Meer info: 016/24 38 35, kvlv@omniatravel.be, www.kvlv.omniatravel.be

 

Overzicht reizen 2019

Ontdek hier welke andere reizen KVLV aanbiedt in 2019.

 

 

Posted in: Erop uit
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: