20

Het Steunpunt Korte Keten van KVLV laat Brussel proeven van lekker lokaal voedsel uit Vlaams-Brabant

Meer dan 4.500 Brusselse leerlingen uit het lager onderwijs zullen witloof leren telen in de klas. Via het project Brussel Lust gaan er op 21 november 200 witloofboxen naar de Brusselse lagere scholen. Het Vlaams-Brabantse witloof komt van witlooftelers uit de rand van Brussel.

Ann Detelder van het Steunpunt Korte Keten: “Met het project Brussel Lust brengen we het aanbod van boeren uit de rand naar de Brusselse consument. Via het Vlaams-Brabants witloof in de scholen laten we ze alvast proeven van het lekkers uit de regio en hopen dat de consument zo meer oog krijgt voor vers lokaal voedsel uit de buurt. Wij zijn het aanspreekpunt voor land- en tuinbouwers rond Korte Keten. Bedrijven die aan thuisverkoop willen doen of hun producten zelf willen afzetten in de regio kunnen met hun vragen bij ons terecht. Met het project Brussel LUST willen we ook tools aanreiken om Brussel als potentiële markt te verkennen”

Op een boogscheut van Brussel zorgen tal van Vlaams-Brabantse land- en tuinbouwbedrijven voor heerlijke producten recht van het veld. Brussel is met 1,2 miljoen inwoners een belangrijke potentiële afzetmarkt voor dit gevarieerde aanbod van lokaal geteelde producten.

De provincie Vlaams-Brabant stelt 200 witloofboxen ter beschikking van het project. “Kinderen zijn niet altijd zo gek op witloof maar door ze zelf de groente te laten telen stijgt de waardering. Wat je zelf teelt smaakt zoveel beter!”, zegt gedeputeerde Monique Swinnen.

Het Steunpunt Korte Keten van KVLV is een partner in het project Brussel Lust, samen met de provincie Vlaams-Brabant, het Innovatiesteunpunt, BioForum en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Samen promoten zij duurzame land- en tuinbouwproducten uit de regio in de hoofdstad. 

Voor meer informatie over het Steunpunt Korte Keten en over het project Brussel Lust kun je terecht bij Ann Detelder, coördinator, adetelder@ons.be - 0473/20 85 46 - www.steunpuntkorteketen.be 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: