18
Van 12 tot 14 oktober 2018 is de Floraliënhal in Gent het mekka van de duurzame voeding. PIT is niet zomaar een beurs maar hét event voor lekker eten, eigen kweek en alle korte keten initiatieven. PIT wordt een feest voor alle zintuigen. Ontdekken, kijken, leren, voelen, proeven en zelf doen ...

Op PIT kun je kennismaken met heel wat standhouders en organisaties die werken rond duurzame voeding en dit van grond tot bord. Je kunt kuieren langs talloze standen en inspiratie opdoen over hoe je zelf in je tuin of op je terras je eigen voedsel kunt telen. Heb je zelf geen groene vingers, maar willen jij en je gezin gezond eten? Op de beurs krijg je een volledig beeld van de verschillende facetten van de korte keten en kom je te weten waar je terecht kunt voor het aankopen van duurzame land- en tuinbouwproducten.

Je kunt er ook kiezen uit een gevarieerd aanbod gratis doe- en demoworkshops en lezingen:
  • Hoe kun je de afvalberg thuis reduceren?
  • Zelf natuurlijke cosmeticaproducten maken
  • Koken met ingrediënten die je anders misschien gewoon weggooit (no waste cooking)
  • Restjes op een creatieve manier verwerken (no leftovers)
  • Kennismaking weeftechnieken voor snoeihout
  • Zelf huishoudproducten en beewraps maken

Kinderen worden op PIT echt in de watten gelegd met een programma op maat in de KVLV-stand. In de grote kinderboerderij kunnen ze naar hartenlust knuffelen met kippen, konijnen, geitjes ... Verderop kunnen ze kennismaken met enkele echte boerderijdieren en leren ze samen met papa en mama hoe aardappelen, groenten en fruit geteeld worden.

Met PIT willen we consumenten laten kennismaken met duurzame voeding, korte keten en de Vlaamse land- en tuinbouw in al zijn facetten. Maar dit is niet alles: je kunt er verschillende korte keten land- en tuinbouwers ontmoeten, luisteren naar hun verhalen, hun producten proeven én aankopen. Steunpunt Korte Keten zorgt voor de catering en werkt exclusief met korte keten producten.

Tickets
  • Online: € 7, via www.pit-event.be
  • Kassa: € 8
  • Korting: KVLV-leden krijgen korting op vertoon van hun lidkaart en betalen slechts € 6.

Wedstrijd
KVLV geeft 30 vrijkaarten weg voor het PIT-event. Neem vanaf 14 september een kijkje op de Facebookpagina van KVLV en waag je kans voor een gratis ticket.

Info
Meer info over het PIT-event vind je op www.pit-event.be of via FB.


Posted in: Duurzaam, Erop uit
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: