25

Je wekelijkse boodschappen doen met enkel kraakverse voeding uit eigen streek, recht van bij de boer die er een eerlijke prijs voor krijgt en jou zijn authentieke verhalen vertelt … Een workshop volgen om te leren hoe je al dat lekkers kan klaarmaken … Dan gezellig iets drinken, terwijl er kinderanimatie voorzien is … Je buren ontmoeten en misschien zelfs zin krijgen om je eigen talenten te ontplooien op deze sfeervolle boerenbelevingsmarkt? Kortom, aFAiR●lokal is een ontmoetingsplek rond voeding uit eigen streek, een plek die nog verrijkt kan worden met lokale talenten en een hele waaier activiteiten en diensten waar de lokale gemeenschap beter van wordt - allemaal onder één dak.

Klinkt goed? We willen er méér van en zoeken trekkers en doeners die zo’n plekken willen realiseren. Zie je een aFAiR●lokal in jouw gemeente wel zitten en heb je goesting en tijd om hier samen met KVLV je schouders onder te zetten? Laat ons iets weten!


Wat kan KVLV voor jou betekenen?

  • We werken samen met jou en lokale partners het concept op maat van jullie dorp uit.
  • We helpen je om het project voor te stellen aan de gemeente en/of eigenaar van de locatie.
  • We begeleiden het participatief traject, helpen vrijwilligers aan te trekken en een leuk en divers activiteitenaanbod uit te werken.
  • De standhouders op de markt worden aangesproken en begeleid door onze medewerkers van het Steunpunt Korte Keten of partners.

KVLV kan geen huur, aankoop of renovatiewerken van de locatie bekostigen. We zoeken wel samen met de eigenaar en de gemeente naar oplossingen om elders financiële middelen te vinden.


Wat verwachten wij van jou?

  • Goesting én tijd hebben om ervoor te gaan.
  • Weet hebben van een mooie locatie in jouw gemeente waar een wekelijkse boeren-belevingsmarkt kan doorgaan.
  • Het is handig als je de contactgegevens van de eigenaar van de locatie al hebt. Eens aankloppen bij de gemeente is een goed idee.
  • Enkele mee-denkers en -doeners kennen is handig. Ze moeten, zoals jij, geen lid zijn van KVLV om op deze oproep te antwoorden. Speel dit gerust door aan vriendinnen, dochters, nichten, buren …

Ja, ja en ja? Geweldig! Vul dan het aanmeldformulier in.

Onze medewerker Stefaan Voet, die werkt aan de realisatie van aFAiR●lokal, neemt zo snel mogelijk contact met jou op. Bij vragen kan je hem bereiken via het algemeen secretariaat 016/24 39 99 of via svoet@ons.be.Dit project wordt gefinancierd met de steun van ELFPO, het Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling.

 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: