19

De zomer op je bord: een verrassende combinatie van tomaten en aardbeien. Ontdek hier het recept voor dit origineel voorgerecht.

Ingrediënten

  • 4 kumato-tomaten
  • 250 g aardbeien
  • 1/2 koffielepel acaciahoning
  • 2 eetlepels aardbeienazijn
  • 1 eetlepel culinaire olie
  • 1/2 koffielepel honingmosterd
  • zout
  • cayennepeper
  • enkele baadjes basilicum

 

Pel en ontpit de tomaten en snijd in kleine blokjes. Was de aardbeien, laat uitlekken in een vergiet, verwijder de kroontjes en snijd eveneens in kleine blokjes. Maak een vinaigrette met de honing, azijn, olie, mosterd, cayennepeper en zout. Meng de tomaten met de aardbeien en marineer 15 minuten in de vinaigrette. Schik met een dresseerring op 4 borden en werk af met fijngesneden basilicum. Serveer als voorgerecht.

 

Meer recepten vind je in de KVLV-uitgave ‘Hartig & Zoet’.


Copyright foto www.studiowauters.com

 

Posted in: Recepten, Culinair
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: