10

Met de ShareFair-XL-Awards zetten we KVLV-groepen in de bloemetjes die het ShareFair-idee op een opmerkelijke manier ter harte hebben genomen.

De feestelijke prijsuitreiking van de ShareFair-XL-awards vond plaats op 1 juni 2018 op het Ideeënfestival in Diest. Drie lokale groepen vielen in de prijzen.

KVLV Gijzegem organiseerde 3 jaar op rij een plantenruilbeurs met aandacht voor deeltuinen. Planten, zaden, bloemen, groenten, fruit, stekplantjes, bloempotten, vazen, tuinbenodigdheden … konden weggegeven en geruild worden. In de stand ‘Deeltuinen’ konden bezoekers terecht voor info over het delen van een tuin. Er werd samengewerkt met het plaatselijke rust- en verzorgingshuis Aqua Vitae. De bewoners plukten zaden, droogden deze en vulden er zakjes mee die op de plantenbeurs aangeboden werden. Dit leverde KVLV Gijzegem de prijs voor de mooiste samenwerking op.


Monique van KVLV Lede neemt de prijs voor KVLV Gijzegem in ontvangst. Ze is in het goede gezelschap van Nik Van Gool, voorzitter KVLV en Tanja van de Herbestemmers. (c) Carl Vandervoordt

KVLV Kortessem pakte 3 keer uit met 'ShareFair anders'. In 2015 zamelden ze oude jeans en naaimateriaal (stofresten, knopen, linten, riempjes …) in en toverden deze om tot iets nieuws. In 2016 zetten ze een geef- en deelwand 'Mangelen in Kortessem' op. Zowel voorwerpen als diensten konden geruild, gedeeld of weggeschonken worden. In 2018 organiseerden ze een pop-up weggeefwinkel voor kleding, schoenen en handtassen. Met deze drie 100% verschillende concepten zijn ze de verdiende winnaar van de bloed, zweet, en tranenprijs.


Nik Van Gool, voorzitter van KVLV en Tanja van de Herbestemmers overhandigen de ShareFair XL award aan KVLV Kortessem. (c) Carl Vandervoordt

KVLV Moere organiseerde in 2015 en 2016 een weggeefplein waar weinig of niet gebruikte spullen een nieuwe eigenaar konden vinden. In 2017 gooiden ze het over een andere boeg en kozen ze voor een accessoire swishing: de deelnemers konden er naar hartenlust halssnoeren, oorbellen en handtassen ruilen. KVLV Moere ging aan de haal met de publieksprijs.


Lotte Van Boxem, stafmedewerker Duurzaamheid KVLV, ontvangt de award voor KVLV Moere. (c) Carl Vandervoordt

Elk van deze afdelingen wint: een professionele fotoshoot, een reportage over hun ShareFair-XL in Vrouwen met vaart en een bon ter waarde van 100 euro om te besteden aan producten recht van bij de boer of in de Oxfam-Wereldwinkel.

Posted in: Duurzaam
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: