17

Verrassend lekker! Aspergeijs met pistachenootjes.

Ingrediënten

  • ½ l volle melk
  • 75 g aspergeschillen
  • 150 g suiker
  • 15 g vanillepuddingpoeder
  • 50 g pistachenootjes
  • 4 ijsroomkoekjes

 

Breng de melk aan de kook met de aspergeschillen en laat 2 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Laat tijdens het afkoelen de aspergeschillen 4 uur trekken. Zeef de schillen uit de melk. Neem ½ dl van de melk en breek er het puddingpoeder in. Breng de rest van de melk, samen met de suiker, aan de kook. Bind de melk met het gebroken puddingpoeder en laat al roerend doorkoken. Laat afkoelen onder regelmatig roeren om velvorming te voorkomen.
Draai het ijs in de ijsmachine volgens de instructies van het apparaat. Serveer de bolletjes ijs in ijscoupes. Werk af met grof gehakte pistachenootjes en een ijsroomkoekje.

 

 

Copyright foto www.studiowauters.com

 

Posted in: Recepten, Culinair
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: