06

Vijfde editie!

Maak werk van een warme buurt en ontdek hoe elke dag iets geven je leven verandert!

Wil ook jij, tijdens de vasten van 6 maart tot 20 april, elke dag iemand blij maken door een voorwerp, tijd of een compliment te geven? Doe dan zeker mee aan deze actie!


Hoe?

* Volg de actie op Facebook.
Klik op de Facebookpagina van 40 dagen geven op 'Gaat' of 'Geïnteresseerd' als je meedoet of je wilt laten inspireren door de dagelijkse geefacties van collega Leen Vermeire. Aarzel ook niet om op deze pagina te delen wat jij hebt gegeven!

Plaats zeker een foto van jouw geefactie(s), met hashtag #40dagengeven, op de Facebookpagina van 40 dagen geven. Om een hashtag correct te plaatsen, moet je alles achter elkaar typen (zonder spaties of leestekens). Om een # te typen, druk je op de toets 'Alt Gr' en tegelijkertijd op de toets met # erop.

Voor elke gedeelde foto geeft KVLV 1 euro aan het Trias-project ‘Welkom, vrouwen van de wereld!’ Doel van dit project: 25 vrouwen uit verschillende Trias-landen in oktober 2019 hier bij ons ontvangen. Elk van deze vrouwen timmert aan een weg naar meer gelijkheid en laat hierin haar stem klinken. Een reis voor één vrouw kost 1.500 euro. Door 40 dagen te geven, geef je dus dubbel: aan je omgeving én aan vrouwen in het Zuiden!

* Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief '40 dagen geven' en ontvang tijdens de vastenperiode dagelijks een geefprikkel in je mailbox. Denk aan de vroegere vastenscheurkalender, maar in een modern jasje.

* Koop het inspiratiedoosje.
40 mooie kaartjes met een quote en een oproep tot geven, inspireren je 40 dagen lang.
De doosjes zijn te koop in de webwinkel: prijs: € 12, € 10 voor KVLV-leden. De verzendingskosten bedragen € 3. Bestel KVLV-leden - andere


Laat ons weten hoe jij het geven beleeft via ‘Reacties’ onder dit bericht of via Facebook.

 

Leen geeft - 2019Leen Vermeire

Ook KVLV-stafmedewerker Leen Vermeire geeft elke dag iets tijdens de vasten: een voorwerp, tijd of compliment. Iets waarvan ze vermoedt dat anderen het nodig hebben. Een oefening in met liefde naar mensen kijken. Volg op deze webpagina en op de KVLV-Facebookpagina elke dag wat Leen geeft.

 

 

Leen geeft [dag 1]: Op de fiets naar mijn werk zie ik een bloeiende hazelaar. Ik pluk 2 takjes voor Sofie, mijn collega die met zorg en aandacht deze actie praktisch mee ondersteunt. Wie geef jij vandaag op Aswoensdag een dikke dank-u-wel?

 

Leen geeft [dag 2]: Bij het klaarzetten van het ontbijt zie ik dat de confituur op is. Omdat ik zelden confituur eet, haalt mijn man meestal nieuwe uit de kelder. Deze ochtend haal ik zelf een verse pot en verras hem. Ik krijg direct een fijne kus als dank-u-wel. Wat doe jij vandaag om iemand blij te maken?

 

Leen geeft [dag 3]: Vandaag heb ik een vrije dag en maak een stevige wandeling. Goed om terug rust in mijn hoofd te krijgen. Mijn gsm zet ik op vliegtuigstand. Even voor mezelf zorgen, het helpt me om nadien weer beter voor anderen te zorgen. Hoe trakteer jij jezelf vandaag op iets wat jou energie geeft?

 

Leen geeft [dag 4]: Deze avond komen onze kinderen. Omdat we ervan houden na het eten samen te babbelen, zet ik de kletspot al klaar. Hierin zitten allerlei vragen en ieder trekt om beurt een vraag. Samen tijd nemen om te praten schept een band. Het beloofd fijn te worden! Wie geef jij vandaag je vertrouwen?

 

Leen geeft [dag 5]: "Dankzij de internationale aandacht voor mijn zaak is het fysieke en verbale geweld door de politie aanzienlijk geslonken … Bedankt voor jouw brief!”, schrijft Ni Yulan nadat er vorig jaar voor haar een schrijfcampagne werd opgezet. Omdat Schijf-ze vrij dus WERKT, schrijf ik vandaag een brief voor Nonhle Mbuthuma. Zij verzet zich tegen bedrijven die titanium willen opgraven op hun landbouwgrond. Daarom wordt ze bedreigd en leeft ze ondergedoken. Geef jij hen wat van je tijd door ook een brief te schrijven?

 

Leen geeft [dag 6]: Deze ochtend stond plots mijn moeder naast mij onder de douche en ineens mijn collega en mijn zus, en ja, ook onze dochter nog … Neen, ik heb geen inloopdouche maar wel een inloopgeest. Daarom koos ik ervoor om 1 minuut het warme water echt te voelen lopen over mijn lichaam … Heerlijk moeilijk! Waar geef jij jezelf vandaag een moment om je adem te voelen?

 

Leen geeft [dag 7]: Vandaag neem ik de trein naar Mechelen. Bij het ontbijt smeer ik twee boterhammen extra en steek deze in een zakje. In een station kom ik altijd bedelaars tegen en ik geef hen dan graag deze boterhammen. Wat geef jij van je overvloed?

 

Leen geeft [dag 8]: Met de fiets naar het werk. Normaal een pleziertje maar vandaag echt niet. Kletsnat kom ik op het werk aan, tien minuten later door de felle wind. Uiteraard was ik liever met de auto gekomen maar dit fietsen is mijn geschenk aan de aarde. Wat is jouw bijdrage voor een beter klimaat?

 

Leen geeft [dag 9]: Het is mijn vrije dag. Mijn man en ik nemen mijn moeder en schoonmoeder voor een lang weekend mee naar zee. Een bewuste keuze om onze tijd ook aan hen te besteden. Vorig jaar stierf mijn vader vrij onverwacht. Het leven is dus kort. Dit weekend kunnen ze ons niet meer afpakken! Wie geef jij vandaag aandacht en tijd?

 

Leen geeft [dag 10]: Mijn moeder is 82 en mijn schoonmoeder 90. Wandelen gaat niet meer zo snel en de afstanden zijn kort. Maar vandaag vertraag ik, mee met hen. En ik luister en luister… Als de muren thuis op je afkomen kan het deugd doen als iemand naar je luistert. Wie geef jij vandaag een luisterend oor?

 

Leen geeft [dag 11]: Onderweg met de auto sta ik plots stil voor de brug over de vaart Leuven-Mechelen. Ik mor, ik ben al zo gehaast … Maar al snel zet ik mijn motor af en kies ervoor om via mijn telefoon te luisteren naar het meditatiemoment van vandaag. Heerlijk rustig vertragen! Hoe geef jij jezelf vandaag ademruimte?

 

Leen geeft [dag 12]: Onze dochter studeert haar tweede jaar in Nijmegen. Dit weekend was haar vertrek moeilijk. Ze mist ons daar, in het verre Nederland. Ik kon alleen maar luisteren en haar een dikke knuffel geven toen ze vertrok. Daarom stuur ik haar vandaag een kaartje, zomaar omdat ik haar graag zie. Wie geef jij vandaag jouw liefde?

 

 

Posted in: 40 dagen geven
 

Reacties

# Leen
maandag 11 februari 2019 19:21
Klopt dat we in ons geven gerust een tandje hoger mogen schakelen!
Vanaf 6 maart, bij het begin van de vastentijd, krijg je hier elke dag inspirerende voorbeelden!

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: